Március 26. – Boldog születésnapot, Diana Ross!

Március 26. – Boldog születésnapot, Diana Ross!

Diana Ernestine Earle Ross, egy korszak, sőt, több korszak meghatározó alakja volt. A Díva, akire ma is fel tudunk nézni, 1944. március 26-án született Detroitban, és reméljük még sokáig velünk marad! Isten éltessen sokáig Diana Ross!

Detroitot, Diana szülővárosát sokan a soul, az R&B bölcsőjének tartják. Ebben a közegben bontakozott ki a világhírű Motown kiadó is, amely Diana első lépéseire is ügyelt (olyannyira, hogy az alapító Berry Gordy még feleségül is vette a későbbiekben!)

Diana még 16 éves sem volt, amikor barátnőivel létrehozták a “Primettes” együttest, amely később – de már úgyis tudod – “The Supremes” néven aratott világra szóló sikereket. A fekete lánytriót egy idő után “Diana Ross & The Supremes” néven emlegették. A formáció a soul lágyabb vonalát követte, és olyan slágerekkel lopta be magát a  közönség szívébe mint a “Stop! In The Name of Love“, a “Baby Love” vagy az “I Hear The Symphony“. A saját produkciók mellett gyakran társultak más formációkkal, leggyakrabban a “The Temptations”-szel

Amerikában több mint 10 kislemezük került a lista élére, de Angliában is legalább féltucat éllovas daluk volt, és több albumuk került az élre tengeren innen és túl. A The Supremes sikerei ellenére Diana 1970-től szólókarriert épített. Az “Ain’t No Mountain High” című dallal vezette először az amerikai listát, és több mint 20 év leforgása alatt további 8 dalt juttatott No. 1 pozícióba. Még az is belefér, hogy filmekben szerepeljen! A Billie Holiday életéről szóló “Lady Sings the Bluescímű filmben nyújtott alakításáért Arany Glóbusz-díjat kapott és Oscar-díjra is jelölték. Az 1980-as években némiképp háttérbe szorult, de az 1990-es évekre újra magára talált Michael Jackson egyik legjobb barátja. Maradjon közöttünk még sokáig!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá