Március 9. – Szülinapos az L.T.D.-ből!

Március 9. – Szülinapos az L.T.D.-ből!

Az amerikai énekes, zenész, dalszerző Jeffrey Linton Osborne, a Funky-t és R&B-t játszó L.T.D. zenésze, majd vezető énekese lett. 1948. március 9-én született, így jár neki a pacsi minden Funky-arctól! 

 

Osborne zenész családba született, a 12 gyerek közül ő volt a legfiatalabb. Az öt bátyja és 6 nővére közül sokan szintén a zenei pályát választották, fivére, Billy például szintén az L.T.D.-ben őrjítette meg az együttes hölgy rajongóit. Jeffrey 1970-ben csatlakozott a bandához, amely akkor még Love Men Ltd.-ként futott. 

A kezdetekben Jeffrey Osborne a formáció dobosa volt, majd Billy bátyjával mindketten énekesként próbálták ki magukat. 1976-ban Jeffrey lett a vezető énekes: olyan slágerekben remekelt mint az „(Every Time I Turn Around) Back in Love Again„, a „Holding On (When Love Is Gone)„, valamint olyan szerelmes balladákban mint a „Love Ballad„, a „We Both Deserve Each Other’s Love” és a „Where Did We Go Wrong?„.

A ’80-as évek végén Jeffrey és Billy is ott hagyták a nagy sikernek örvendő L.T.D.-t. Jeffrey szólókarrierbe kezdett és ez nem is volt rossz döntés: 5 arany és platina albumot hozott össze soul énekesként. 1982 és 2013 között 12 albumot készített, amelyek szinte kivétel nélkül szép helyen szerepeltek az amerikai album chartokon, különösen R&B kategóriában.

Nagyon boldog születésnapot kívánunk neki!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá