Mardi Gras Luxfunk Party a New Orleans Clubban! – Black Jukebox koncert és DJ Koontz + Troubleman

Egyéb kategória publikálta Fodor Luca E.

Luxfunk Radio Funky Party 2016.02.06 @ New Orleans Club

Február 6-án karneválba burkoljuk a New Orleans Clubot: a világhírű new orleans-i Mardi Gras fesztivál hangulatát most egy Luxfunk Funky Party-val hozzuk össze. A bingo játék és a Black Jukebox – New songs in old style koncert után DJ Koontz és Troubleman forgatja a feketéket hajnalig. A Mardi Gras-ra jellemző ételekkel, Bourbon Whisky és Whisky koktél akcióval várunk benneteket a New Orleans Clubban, saját Mardi Gras fesztiváljuk 3. napján!

A koncert, amit csak egyszer láthatsz

Csak erre az egy alkalomra, egy egyedi koncerttel készülünk. Black Jukebox – New songs… in old style! New Orleansról két dolog jut eszünkbe. A friss és pörgő örömünnep, a Mardi Gras, és a rekedt hangú fúvós hangszerek, amint hirdetik a fekete zene dallamait. Blues és Soul, a Vintage, a Jazz és persze a Funky lesz a vezérfonál vadiúj koncertünkben. De egy hatalmas csavarral! Elképzeltük Beyoncé, John Legend, vagy akár a Backstreet Boys dalai milyenek lettek volna ebben az időben. Szóljon a bőgő most basszusgitár helyett, dobjunk egy dollárt a fekete zenegépbe és menjünk ki az utcára egy trombitával! A zenészek: Bartók Vince – nagybőgő, Bille Gergő – fúvós, Kovács Tamas – gitár, Hidász Tamás – dob, Rafael Márió – zongora, Kállai-Kiss Zsófi – ének.

Shot Bingo!

Az utánozhatatlan Mardi Gras karnevál legfőbb pénzforrását a szerencsejátékok, a lottó és a bingó jelentik, amelyet szívesen játszanak a környékbeliek és a karneválra érkezők is. Ezen az estén Te is kipróbálhatod a bingó megbolondított verzióját, az ivós shot bingót! Szeretnél táncoslányok gyűrűjében, a színpadon leküldeni egy-egy ingyenes shotot? Bingozz velünk és lehetőséged lesz rá, akár többször is! A koncert előtt, 21.30-kor kezdődik az első kör. Nyerési esélyed nagyobb, mint a sima bingónál, ugyanis a sort is jutalmazzuk. Ha sorod van, kiabálj be, pattanj fel a színpadra és húzd le a shotot a táncoslányokkal, majd játssz tovább 22.00-ig, amíg újra a koncertté nem lesz a terep. 22.30-tól 23.00-ig újabb kör bingo vár Rád, készülj! Aki a végén megnyeri a bingót, az az értékes ajándékcsomagunkat is hazaviheti magával az emlékeken kívül.

Fontos: ha játszani szeretnél, foglalj asztalt! Ne feledd, minél többen játszanak, annál több az esély a sorra, ami shotot jelent… 😉

A party

Az est további részében DJ Koontz és Troubleman szettje vesz le a lábadról. Egészen hajnalig bulizhatsz a Luxfunk Party-k alkalmával megszokott vehemenciával a kedvenc zenéidre, de biztosan akad néhány üdítő újdonság is! Lesz minden, amit eddig szerettünk, sőt, Troubleman a hozzá megszokott módon, kizárólag vinylről játszik majd. Ugye már most érzed a boogie-t?

Kimaszkolod?

Ugyan nem öltözünk jelmezbe, de karneváli maszkot öltünk, hogy eképpen is megadjuk a módját ennek a különleges eseménynek.  Arra szeretnénk kérni Téged is, hogy kapj fel egy sejtelmes karneváli maszkot, és ha kedved tartja, tartsd magadon a buli alatt, de a közös csoportképen mindenképp! Vásárlási tippekért és részletekért kattints ide!

Nyerj éves páros bérletet!

A party hevében nem csak tombolhatsz, hanem nyerhetsz is! Tiéd lehet egy éves páros bérlet a New Orleans Clubban tartott, 2016-os Luxfunk Party-kra! A nyertest a helyszínen sorsoljuk ki, 1.30-kor. Ahhoz, hogy részt vehess a sorsoláson, töltsd ki az alábbi űrlapot, és gyere el február 6-án a New Orleans Clubba. Belépéskor hosstesseinknél is lehetőség lesz a regisztrálásra.


Műsor

20:00 – kapunyitás
21:30 – bingo játék
22:00 – koncert (első rész)
22:30 – szünet, benne bingo játék
22:40 – koncert (második rész)
23:10 – DJ Koontz & Troubleman
1.30 – nyereménysorsolás: éves páros bérlet a New Orleans Clubban tartott, 2016-os Luxfunk Party-kra

A Mardi Gras-ról

A Mardi Gras (“márdi grá”) New Orleans világszerte ismert fesztiválja, a legrégebbi ismert karnevál az Amerikai Egyesült Államokban. A Mardi Gras a rióihoz hasonló látványosságot nyújt az egymillió látogatónak, akik évente ellátogatnak a Louisiana államban található, franciák által alapított kikötővárosba, hogy megnézzék a színpompás felvonulást, ahol félmeztelen testek, csodás jelmezek borzolják az érzékeket. A buja felvonulás az ókori görög Dionüszosz-ünnepekre kacsint vissza, amelyeknek római megfelelője a Bacchus isten tiszteletére rendezett féktelen lakoma és szórakozás volt.

Jelmezek és színvilág

A  Mardi Gras idején a buja, félig – vagy egészen – meztelen testek valaha felháborodást keltettek New Orleans francia negyedében, ahol az utcákon egész évben kártyavetők és tenyérjósok mutatták be misztikus képességeiket.  Mára azonban az ítélkezés rajongásba csapott át, ezt bizonyítja rengeteg látogató, akik részt szeretnének vállalni az évente megrendezett világhírű eseményben. A főként zöldben, aranyban, lilában – szó szerint – tündöklő jelmezek ilyenkor lázban tartják az egész világot, és megmutatják viselőjük rejtett énjét. Flitterek, tollak, tüllök, fedetlen bőrfelületek nagyszabású és erotikus találkozása ez a karnevál, amely olyan sokszínű, mint a felvonulók egyénisége.

Kreol konyha

Nem csak az izgalmas Mardi Gras, hanem a térségre jellemző, kreol konyha is világhírű, amely a francia és spanyol telepesek kultúrájának keveredését jelöli az afrikai és karib kultúrával. Jellemző ételei a grillezett húsok és halak, rákok, osztrigák, az édeskés, tartalmas mártások, és a sokféle köret, amelyek fűszeresen pikánsak. Jellegzetes fogásai a gumbo leves, jambalaya, andouille, crawfish étouffée, shrimp creole, a híres muffuletta és po-boy szendvicsek;  édességei a kenyérpuding, a Bananas Foster rummal, cukorral, fagylalttal és banánnal, valamint az ún. beignets, más néven francia fánk.

Zene

New Orleans a kreol zenei hagyományok őshazája, mely nem csak a Mardi Gras fesztivált, hanem az egész térséget áthatja. Az ott élő afrikaiak, európaiak és latin-amerikaiak mind hozzáadtak valamit a gazdag zenei örökséghez. Itt született az ún. New Orleans Jazz, vagyis a Dixieland. A Funk – akárcsak az R’n’B – szintén őshonos a környéken.  Ütőshangszerek minden mennyiségben, trombita, és tökélyre fejlesztett improvizációs technikák, utánozhatatlan stílus – ez mind New Orleans, hangjegyekbe csomagolva.

A New Orleans Club további Mardi Gras eseményeit IDE kattintva találhatod meg.

Jegyvásárlás

Jegyek korlátozott számban megvásárolhatók elővételben online az alábbi képre kattintva, vagy a helyszínen elővételben vagy érkezéskor. Érdemes előre lefoglalni, hogy jusson hely! Ha bingózni szeretnél, válaszd a jegynél ezt az opciót, hogy az ültetésnél tudjuk, hogy szeretnél játszani! A kedvezményes online jegy február 5-én éjfélig kapható. Utána már csak a helyszínen, érkezéskor váltható, 2500 Ft-os áron.

Luxfunk Party 2015.02.06 - jegy


Jegyvásárlás (KATT!)

Ezt érdemes megosztani!