Megjelent Nile Rodgers és a Chic legújabb kislemeze – Az I’ll Be There csak a kezdet!

chic epMárcius 20-án megjelent Nile Rodgers és a Chic legfrissebb kislemeze, az I’ll Be There. A következő album, az It’s About Time – 23 év után – várhatóan valamikor júniusban robbantja majd a slágerlistákat.

Ez még csak az új kezdet!

A Chic legutolsó stúdióalbuma legutóbb 1992-ben, Chic-ism címmel jelent meg a Warner Bros gondozásában, amely akkor az R&B albumok slágerlistáján a 39. helyig jutott. Ugyan tavaly egyik legismertebb daluk, a Le Freak helyett kapott a Grammy Hall of Fame-ben, de ez nem változtatott a tényen, hogy több mint 20 éve nem született és nem rengetett slágerlistákat egy új daluk sem.

Nem úgy, mint ebben az évben. Nile Rodgers már egy ideje lázban tartja népes rajongótáborát – többek között minket is – olyan videókkal, mint a zenei alapot bemutató kedvcsináló…

… vagy a kislemez, illetve az album keletkezéstörténetét és néhány személyes gondolatot bemutató felvétel.

A Nap, amely nem nyugszik le…

Március 20-án mindezek után végre a teljes dalt is megismertük, sőt DJ Hangya még aznap le is játszotta Nektek a Luxfunk Party-n. Az I’ll Be There Nile Rodgers-Chic kislemez a The Martinez Brothers DJ duó közreműködésével műfaj- és stílushű, mégis üdítően friss, a rangos Rolling Stone magazin szerint is. Az Inez & Vindooh rendezte klipben szereplő Karlie Kloss Victoria’s Secret szupermodellről pedig beszéljenek maguk a képkockák.

Megismerve a dalt, mi már egészen biztosak vagyunk az előrejelzések szerint nyáron megjelenő album sikerében, bár a dátum egyelőre bizonytalan. Feltehetően így érez Nile Rodgers is, aki szándékosan a szimbolikus tavaszi napéjegyenlőséghez igazította a megjelenést, amelynek misztikusságát még a napfogyatkozás is fokozta. Egy biztos: az ő Napjukat semmi nem homályosítja el. Vajon mit tartogatnak még a számunkra, Funky-arcok?

A türelem Chic albumot terem, de addig is hallgassátok ráhangolódásként az I’ll Be There-t a Luxfunk Radio-n, az oldal tetjén található Luxfunk Multiplayer vagy külső playerek segítségével!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá