MEKKORA: XI. Snowboard Jamboree – Megy a Luxfunk Puy Saint Vincent-ba!

Funky-arcok, igazi csemegével rukkolunk elő: a Naturelle Freeriddal karöltve olyan programot kínálunk Nektek, amelyben a vakítóan fehér hó mellett a legfeketébb zenéknek hódolhattok. Ha szeretitek a téli sportokat, a Funky-t és az igazán emlékezetes bulikat a Luxfunk DJ-kkel, akkor Puy Saint Vincent-ben a helyetek 2015. március 14.-e és 21.-e között.

naturelle 140322 fb ev

Figyelem, időpontváltozás!
2015. március 14.-étől 21.-éig tart a program!

Az egyhetes snowboard jamboree alkalmával újra Funky groove-val fűszerezhetjük a Puy Saint Vincent-i forralt boros éjszakákat. A csúcson éjjel- nappal élvezhetjük a fekete zenéket egy Luxfunk DJ, Whiteboy tolmácsolásában, aki évek óta látogatja a hófödte csúcsokat a Naturelle Freeride csapatával. Tapasztalatai garanciát jelentenek arra, hogy „nem 40 kilós tinédzser fiúk fognak esténként nyakon hányni a partisátorban minden este, miközben egy tintasugaras nyomtató hangjára buliznak„. Ígéretes, de nem csak ezért érdemes jelentkeznetek!

Hova megyünk?

A zenét és a hangulatot mi, a programokat pedig az immár 11 éves Naturelle Freeride garantálja Nektek: profiknak versenylehetőséget, kezdőknek alapos freeride oktatást kínálva a sport, a természet és a szabadság jegyében. Mindezt a legnépszerűbb freeride környezetben, 1218 km-re és 12 órára Budapesttől, a francia Puy Saint Vincent városában, ahol a teljes szezonban magyar nyelvű idegenvezető csapat tartózkodik a helyszínen.

Fontos tudnotok, hogy a síterep északi fekvésének köszönhetően nagyon hóbiztos. A 60 hóágyú és a 8 ratrak a pályák 40%-án teljes hógaranciát nyújt. Kompakt, olcsó, a francia síterepek közül a legjobb kompromisszumokkal rendelkezik. A haladók a terep legmagasabb pontjáról, a La Pendine-ről induló pályákat próbálhatják ki, ahonnan 1350 m szintkülönbséget és 7 km-es távot megtéve egészen az 1400 méteres alsó állomásig is lecsúszhatnak. Újdonság Puy-ben a snowpark, amely szinte minden igényt kielégít változatos elemeivel, ugratóival. 1150 és 2600 méter között freeride útvonalak és széles völgyek teszik változatosabbá a terepet. Itt található a híres Col du Bal ami méltán vált a francia Alpok egyik legkedveltebb pályán kívüli terepévé. 1400 és 2000 méter között pedig 40 kilométernyi sífutóterep húzódik. Ennek mentén 35 kilométer hosszan séta- és túraútvonal is található. A gyerekek számára mindemellett három síiskola, két „óvoda” és egy mini klub is biztosított.

Mit csinálunk?

Az igazi Luxfunk Party hangulat mellett, amelyet Whiteboy biztosít, számtalan más lehetőséggel is élhettek, ha egyhangúnak találjátok az egész napos csúszkálást. Az aktív kikapcsolódás szerelmesei elmehetnek egy esti hószán-túrára, ahol választhatnak, hogy vezetni akarják a motorosszánt, vagy csak utasként élveznék a száguldozást 5-10 fős csoportokban.

Aki pedig kíváncsi lenne a francia Alpokra madártávlatból, annak bátran ajánljuk a siklóernyőzést, amelyre kora reggeltől délutánig van lehetőség. A felhők közt szállva hihetetlen kilátás tárul elénk a havas csúcsokra, mely biztos, hogy egy életre szóló élményt nyújt.

Aki nem fáradt el eléggé a síelésben, próbára teheti erejét és kitartását egy egész napos túrán a csodálatos Narreyroux, azaz a „kihalt falu” völgyében, ahonnan a sípályáknak otthont adó hegygerinc másik oldalára, a Col du Bal-ra kapaszkodhat fel egészen 2700 méteres magasságig.

Azok számára, akik úgy érzik, hogy a síelésben már kellemesen elfáradtak, és szeretnének kevésbé sportos programokat, Puy szintén kínál lehetőségeket. Mindenkinek jól esik az egész napos csúszkálás után a szállásokhoz tartozó kül-, illetve beltéri medencék valamelyikében ellazulni és egy nagyot szaunázni. Az ínyencek megtekinthetik a mézmúzeumot, amely mindig tartogat egy-két finomságot az oda látogatóknak, azok pedig, akik szeretnek autózni, ellátogathatnak a környező városokba is. Ajánljuk Nektek a Puy-től csupán 30 percre fekvő Briançon városát, ahol számtalan program közül válogathattok, és ha már ott vagytok, mindenképpen fedezzétek fel a város tetején található és a világörökség részét képző várat, ahol hangulatos éttermekkel és kedves kis ajándékboltokkal várnak Benneteket.

Mennyibe kerül?

A Naturelle csomagárai tartalmazzák a 6-napos síbérlet árát Puy Saint Vincent-ba. +1 EUR/fő árért még egy nap síelésre van lehetőség Pelvoux-ban vagy a La Grave-on, amely freeride terep. Legalább 40 fős csoport esetén +19 EUR/fő árért lehetőségetek nyílik Vars, Risoul, Montgenèvre, +23 EUR/fő árért pedig Les 2 Alpes, Alpe d’Huez, Serre Chevalier, Sestrière síterepeit is igénybe venni.

Az egyik legkedveltebb francia célponthoz elegendő jelentkező esetén busz is indul, 25.000 Ft/fő költséggel, de természetesen egyénileg is könnyen megközelíthető. Puy Saint Vincent a tradicionális hangulatú és biztonságos terep mellett modern, 4-6-8 fős apartman házakkal is fel van szerelve, de van lehetőség akár csak egy fő elszállásolására is.
Társaságoknak érdemes megszervezni, hogy együtt vásárolják meg a jegyet a Luxfunk Webshopon, a plusz személyek hozzáadása gombbal. Ez esetben üres helyek is megvásárolhatók a teljes ár feléért (az üres ágy darabszám kiválasztásával), ha például valaki nem szeretne idegenekkel osztozkodni. Abban az esetben ha kevesebb rendelés történik, mint a lehetséges szobaszám, számítani kell arra, hogy idegen vendég is elszállásolásra kerül ugyanabban az apartmanban.

A szállás+bérlet 137 EUR / fő (+ 6,30 EUR üdülőhelyi adó, illetve 5 EUR/fő az ágyneműhuzatért, amelyet a helyszínen kell rendezni).

Hogyan lehet jelentkezni?

Jegyvásárlással. Ha úgy érzitek, hogy ezt a különleges élményt érdemes velünk megosztanotok a Luxfunk- libabőr jegyében, csatlakozzatok hozzánk!

Vásároljatok jegyet a Luxfunk Webshopunkon!

Addig is kövesd az eseményt a Facebookon is!

Ízelítő képekben

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá