Mikor lesz a következő Luxfunk Party?

Ezt érdemes megosztani!

Luxfunk Party a vírusjárvány alatt

Naponta záporoznak felénk a kérdések, hogy mikor és hol lesz a következő Luxfunk Party. Igyekeztünk mindenkinek szorgalmasan válaszolni, de szükségét érezzük annak, hogy összefoglaljuk itt őszintén, hogy a vírusjárvány alatt hányadán állunk a bulizással.

Másfél éve mást sem teszünk, csak halogatjuk azokat a teendőinket, amiket a már leszervezett és elmaradt Luxfunk Party időpontok és konkrét szórakozóhelyek kapcsán adtunk magunknak. Talán nem meglepő, hogy ennek oka a vírusjárvány, ami most már két szűk nyár kivételével agyonvágta a party szezonokat. Jelenleg is inkább a bizonytalanság fokozódik, nem pedig a fény közeledik az alagút végén. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy szeretnénk bulikat tartani, és látjuk, hogy van is rá igény, hiszen amikor nyáron egy-egy alkalommal bebuliztunk, akkor elég szép számmal eljöttetek.

Oltottaknak miért nincs Luxfunk Party?

A zenés táncos rendezvények látogatásához kötelező oltási igazolvány miatt is elég rosszak a tapasztalataink. Miközben van olyan szempont is, amiből egyet lehet érteni azzal, hogy védettséghez kötött a táncos rendezvény látogathatósága, azt tapasztaltuk, hogy emiatt – közvetett okokból – rengeteg védettséggel rendelkező vendégünk is kimaradni kényszerül a bulikból. Ez nemcsak létszám problémát okozhat, hanem a buli hangulatára is rányomhatja a bélyegét.

Miként érinti a védetteket is a korlátozás? Egy konkrét példa, ami által mindenki számra érthetővé válik, mi a problémánk:

A Luxfunk Party-kra főként társaságok járnak. Összeszokott barátok, akik hat, nyolc, tíz főből álló, vagy nagyobb létszámú csapatokban érkeznek a bulikra. Ők együtt szeretnek szórakozni. A társaságok sokszor még a jegyeiket is egy pakkban, egyben foglalják le, hiszen a kemény mag biztos benne, hogy kik azok, akik jelenlétére lehet számítani. A járványhelyzet alatt viszont azt tapasztaljuk, hogy gyakori, hogy ha egy összeszokott társaságban csak egy embernek nincs védettségije és emiatt nem tud jönni, akkor az egész társaság visszalép. A legutóbbi balatonmáriafürdői buli alatt azt tapasztaltuk, hogy hiába hirdettük transzparensen több csatornán is a kötelező védettséget, több mint 200 vendég fordult vissza a klub bejáratából azért, mert a társaságukban valakinek nem volt védettségije, és ez a bejáratnál derült ki. Érthető, hogy a közeli barátok, rokonok nem hagyják az utcán a társaság 1-2 tagját, vagy pl. egy leánybúcsús társaság magát a menyasszonyt… Márpedig egy 3-400 fős helyen 200 visszaforduló vendég minden szempontból nagy gyomros a bulinak.

A példa természetesen szélsőséges, hiszen ez az arány nem minden bulira jellemző. Volt nem egy olyan teltházas Luxfunk Party is, ahol nem alakult ilyen rosszul az arány, azonban a törzsvendégek, a kemény mag kb. felét még így is hiányoltuk. Még egy ilyen befogadó közösségben is érezhető a hangulaton a kemény mag csonkasága, ahol egyébként óriási a nyitottság minden új Funky-arcra.

Felmerül a kérdés, hogy miért nem forszírozunk kisebb létszámú bulikat? Két okból: jelenleg elsősorban ismét azért, mert felelősséget érzünk a vendégeink és hozzátartozóik egészsége iránt. Hiszen – ha igazak az erről szóló hírek – az oltottság nem nyújt 100%-os biztonságot. Márpedig ha ez nem hit kérdése, akkor felmerül a felelősségünk: kell-e pont most rendezvényeket tartani? (A hitetleneknek üzenjük: tudunk olyanról, akiről utólag derült ki, hogy Luxfunk Party-ra már fertőzötten érkezett, de csak másnap lett rosszul és vett tudomást a helyzetéről.) Másrészt – és tényleg csak másrészt – pedig azért, mert egy bizonyos létszám alatt nem jön ki a matek. Egyszerűen nem éri meg.

Budapesten volt még egy plusz akadály is

Megtaláltuk a helyszínre az átlagnál érzékenyebb bulink számára legideálisabb törzshelyet, a Lock-ban. Néhány rotty teltházas buli után ott csapott le ránk a járvány első hulláma. A klub akkor a karantén alatt felújításba kezdett és a közös terv az volt, hogy a járvány lecsengése után tavaly ősszel együtt nyitunk. A munkálatok elhúzódtak, 2020. szeptemberre nem készült el a hely, ezért a Symbol fogadta be a Luxfunk Party-t, megmentve így a járvány miatt egyébként is tavaszról őszre halasztott dátumot, amit ezúton is köszönünk. Közben már lecsapott a második hullám és off. Aztán a harmadik is. A Lock felújítása pedig eközben annyira elhúzódott, hogy bár a munkálatok befejeződtek, egy apróbb technikai probléma miatt még mindig nem tudott megnyitni a klub. Ennek korrigálását most ősz végére ígérik. A jelenlegi állás szerint talán novemberben meg tudnának nyitni és decemberben már tarthatnánk is Luxfunk Party-t. Erre most itt a 4. hullám és megint nem tudjuk, hogy mit tegyünk. Ahogy azt sem tudjuk megint, hogy meddig tart ez az egész. Tehát Budapesten jelenleg van egy bizonytalan nyitási dátumunk és egy bizonytalan járványhelyzetünk. Ha az első nem lenne, még akkor is ott a második.

Eszünk ágában sincs temetni a bulit, de van baj

További problémánk, hogy a Luxfunk a rendezvényekből tartja fent magát, amik hiányában sajnos ennyi idő után már a működésünk került veszélybe.

Látjuk, hogy vannak programszervezők, akik a Funky-bulijaik zsugorodását részben annak a – szerintünk csak – vélt problémának tudják be, hogy nincs elég igény a Funky-ra. Mi ezt máshogy látjuk. A Luxfunk egy nagy közösség és látjuk az igényt arra, amit csinálunk. A bulik létszáma normál körülmények között indokolja, hogy higgyünk magunkban, bennetek és a Funky-ban. A járványhelyzet előtt nem volt ritka, hogy a buli hetén már nem lehetett jegyet kapni Luxfunk Party-ra, mert mind elfogyott elővételben. De most a körülményekről mindent lehet mondani,  csak azt nem, hogy normálisak.

Hogyan tovább?

Hálásak vagyunk a sok-sok támogatásért, és bíztató szóért. Jelenleg a türelmeteket kérjük és jó egészséget kívánunk. Ebben a pillanatban ezt tartjuk most felelős döntésnek. Aztán majd meglátjuk.

Addig is jövünk online tartalmainkkal, adásainkkal három csatornán, letölthető mixekkel és party felvételekkel, de megnézheted Luxfunk Live videóinkat is.

Tetszik, amit csinálunk? Köszönjük, ha támogatod a Luxfunkot a Donate gombra kattintva:

Szólj hozzá