November 24. – Wayne Jackson trombitás születésnapja

November 24. – Wayne Jackson trombitás születésnapja

1941. november 24-én született Wayne Lamar Jackson trombitás aki egyike volt a legnagyobb amerikai soul és R’n’B zenészeknek. 

Jackson játszott a híres Mar-Keys-ben, a Stax Records saját együttesében, majd később tagja volt a The Memphis Horns-nak is, amelyet sok kritikus az “egyik legjobb soul fúvós szekciónak” tart.

Wayne Jackson olyan jellegzetes hangzásvilágot képviselt, amely a vele egyébként majdnem hónapra pontosan egyidős Otis Reddinget is “fülön csípte” – több albumán is játszott, ahogyan később független zenészként dolgozott többek között Neil Diamonddal, Elvis Presley-vel, Al Greennel és Dusty Springfielddel, illetve a The Doobie Brothers-szel, Jimmy Buffett-tel, Robert Cray-jel is. 

2012-ben a The Memphis Horns tagjai munkásságukért Grammy-életműdíjat kaptak, így Wayne Jackson is részesült a kitüntetésből. Az egyébként híresen közvetlen és jófej trombitás szerencsére ezt még átvehette; sajnos négy évvel később, 2016 júniusában, majdnem 75 évesen hunyt el. 

Emlékezzünk rá ezzel a felvétellel, amit szerintünk szeretni fogsz. Ritka kellemes perceket ígér az őszinte “backstage” hangulata!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá