PB Underground – A legforróbb londoni Funky

Egyéb kategória publikálta Luxfunk 0 Hozzászólások

pic4 50b2008-ban Funky atomrobbanásként csapódott be az angliai zenei életbe a Pete Ray Biggin sztárdobos által alapított PB Underground. Zenéjét tekintve a csapat a ’90-es évekig visszanyúló, Angliában jól ismert Acid Jazz stílus mellett Funk-ból eredő gyökerekhez nyúlt vissza. A két stílus vegyítésétől hangzásuk egyszerre dögös és kifinomult, zenéjük egyszerre vad és ízléses.

Az álomcsapat
A PB Underground a legnagyobb kaliberű Funk zenészeket foglalja magába. A londoni székhelyű zenekar tagjai nem ismeretlenek a magyar közönség előtt sem. A hazai színpadokon gyakran megforduló Incognito folyamatosan változó felállásának már a zongorista Matt Cooper és a basszusgitáros Alexei Elfenbein is tagjai voltak. A PB Underground rajtuk kívül is bővelkedik ismert session zenészekben, a gitáros Ben Jones, a trombitás Dan Carpenter, és az alapító Pete Ray Biggin személyében. A csapat szellemi atyja nem csak dobos, hanem egyben a formáció zenei menedzsere és dalszerzője is. Számos ismert zenekarban játszik, többek között Amy Winehouse, Chaka Khan, Mark Ronson és Level 42 színpadi felállást is erősítette már.

Egymásra hangolva
A zenekar megálmodója, Pete Ray Biggin így mesél a megalakulásról: „A banda lelke 2008 áprilisában született meg, a Forma 1 Bahreini Nagydíján, ahol a nézőknek zenéltünk. Hallottam erről a fantasztikus fúvós szekcióról, aminek tagjait meghívtam, hogy játszanak velünk ezen a bizonyos koncerten. Már az első próbán tudtuk, hogy itt összegyűlt zenészek alkotta felállás egy különleges formáció. Elképesztő volt a vibrálás közöttünk! Mindenki a tudása legjavát nyújtotta egész héten, és képesek voltunk az egyéni maximumnál is többet kihozni egymásból.”

A Funky újjászületése
A zenekar dinamikus színpadi teljesítményének köszönhetően egyre bővülő rajongótáborral rendelkezik. Szakmai tudásuk elismeréseként PB Underground-ot a ‘Best Live UK Show’ Jazz FM 2013 díjára is jelölték. Mindez mégis eltörpül amellett, hogy 2012 márciusában a csapat a Tower Of Power elő zenekara lehetett a londoni Koko klubban. A PB Underground minden tagja régi rajongója a Soul nagy öregjeinek, fellépéseiken gyakran játszanak Tower Of Power feldolgozásokat is. A este folyamán fiatal és lendületes csapat a közönség és a kritikusok szerint is olyan magasra állította a mércét, hogy az utánuk következő T.O.P. tagjainak „alaposan meg kellett dolgozniuk a gázsijukért”.

A PB Underground már bemutatkozott a Luxfunk Soul Powerben és gyakran hallható más műsorainkban is. Hangolódjatok a Luxfunk Rádióra az oldal tetején található webes playerrel, vagy külső playerekkel:

winamp icon, gyorsindító, shoutcast rádió Winamp windows media player icon, gyorsindító, net rádió MediaPlayer rs mobil Mobiltelefon
LUXFUNK APP ANDROIDRA!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá