Szeptember 13. – Első lett Michael Jackson Bad albuma

Szeptember 13. – Első lett Michael Jackson Bad albuma

1987. szeptember 13-án a UK Album charton első lett Michael Jackson hetedik stúdióalbuma, a Bad. A lemez a listavezető pozíciót öt hétre foglalta el.

Michael Jackson hetedik stúdióalbuma, a Bad, 1987. augusztus 31-én került a boltokba, az Egyesült Államokban az Epic Records, a nemzetközi piacokon pedig a CBS Records jóvoltából. Ekkor már öt év telt el Michael Jackson első szólóalbumának, a Thriller-nek megjelenése óta, és bár MJ sikere azelőtt is töretlen volt, a Bad album végleg megerősítette státuszát a ’80-as évek egyik legsikeresebb művészeként.

A 3,5 év alatt elkészült lemez több témát is felölel: a média elfogultsága, a rasszizmus, az önfejlesztés és a világbéke egyaránt dallamot ölt a korongon, melyre MJ már a korábbiakhoz képest sokkal több alkotói szabadsággal kilenc dalt írt. 

A kereskedelmi sikerei mellett a kortárs kritikusok által is dicséretekkel illetett Bad albumot hat alkalommal jelölték Grammy-díjra, ebből kettőt meg is kapott. Az album több mint 35 millió példányszámban kelt el.

 

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá