Truth & Soul és a Lady – nem csak a hölgyeknek!

Egyéb publikálta Fodor Luca E.

Lady 009„A Funky meghalt”, „nincs új a Nap alatt” – ugye Ti is hallottatok már ilyen borúlátó véleményeket? A kétkedőknek most három szóban üzennénk: Truth, Soul és Lady.

Truth & Soul Records

Ha a Lady lenne a népmesékből ismert legfiatalabb testvér, akkor tarisznyájába a hamuba sült pogácsát a Truth & Soul Records tette volna bele; hiszen a 2004- ben, Brooklynban, Philippe Lehman, Leon Michels és Jeff Silverman szövegíró- producerek által alapított lemezkiadó célja, hogy napjaink Funky tehetségei a Truth & Soul- égisz alatt  bontogathassák a szárnyaikat. Felfedezettjeik közé tartozik a Tyron Ashley’s Funky Music Machine, az El Michels Affair, a Bronx River Parkway, Quincy Bright, a The Evil D’s, a Lee Fields and The Expressions, a The Fabulous Three, a Cosmic Force, a The Olympians, a The Ghetto Brothers, a The Phenomenal Handclap Band és a Bama & The Family is. Mindeközben szövegíróként is bizonyítottak, ugyanis együtt dolgoztak Aloe Blacc-kel, és Adele Grammy- díjra jelölt „19” című albumán is közreműködtek.

Néhány példa a sok közül:

De kiemelhetnénk akár a The Phenomenal Handclap Bandet, a különleges hangzású pszichedelikus Soul műfajában:

Vagy Lee Fields-et, akinek szintén nem akárhogyan szól a hangja:

Lady – két nő, egy lemez

Ebből a Soul- fészekből kezdte meg szárnyalását a Lady 2012-ben. Az együttes két tagja – Terry Walker és Nicole Wray – egyaránt jelen volt a zeneiparban közös produkciójuk, a Lady előtt.

A dél- londoni Walkert igazi ütős brit válasznak tartották az Angie Stone- és Jill Scott- féle jelenségre, két albuma után, 26 éves korára viszont a neve lassan feledésbe merült.
Nicole Wray vele ellentétben született amerikai: az Atlanti- óceán túlpartjáról, a georgiai Atlantából származik. Missy Elliott pártfogásában ugyan ő is ért el sikereket első albumával, de egy idő után Walkerhez hasonlóan háttérbe szorult. Néhány dalban vendégszerepelt, de átütő sikert a Lady megalakulásáig nem ért el.

A Lady előtti időkben:

Amikor Walker és Wray két éve zenésztársakká váltak, elhatározták, hogy visszatérnek a ’60-as, ’70-es évek átütő zenéihez, és olyan példaképek előtt tisztelegnek majd „akik nem félnek a határok, az akadályok kihívásától”. Leszerződtek a Truth & Soullal, és első kislemezükkel, a Money-val bebizonyították, hogy a Funky, a Soul nem veszett el, nem halt ki a világból.

Hangi adottságukat, tehetségüket hasonlították már Beyoncéhoz is, de kétségkívül egyediek napjaink zenei palettáján.

„Karma” című daluk az utóbbi hetekben kapott nagyobb publicitást, mert az HBO saját gyártású sorozata, a True Blood epizódzáró dalának választották.

„Please Don’t Do It Again” című számukról pedig érdekes pletykák keringenek. A dal arról szól, hogy a barátságot akkor is meg lehet őrizni, ha egyikük nagyot hibázik, történetesen elhappolja a szeretett férfit… A dalszöveg állítólag egy ilyen negatív élményüket örökíti meg, egészen szofisztikált, sőt derűs stílusban.

Mi csak remélni tudjuk, hogy a kapcsolatuk túléli az esetleges botlásokat – már ha valóban voltak ilyenek-, és sok hasonlóan kiváló zenével gazdagítják tovább a repertoárjukat.

Végezetül szóljon tőlük egyik kedvencünk, a „Habit”, amelyet már a Facebook oldalunkon is meghallgathattatok.

Ha mindez nem volt elég, és megéheztél az igazán jó fekete zenékre, hallgasd a Luxfunk Radio-t, az oldal tetején található webes player, vagy külső playerek segítségével!

Ezt érdemes megosztani!