Új DJ a Luxfunkon – Big Mo, alias Mozsgai Tamás

Egyéb publikálta Luxfunk

Big Mo - Mozsgai Tamás (Mozsi)

Új Funky DJ igazolt a Luxfunk Radio csapatához!
Big Mo, alias Mozsgai Tamás régóta pörgeti a bakelitet. Sokan Mozsi néven ismerik. Ő is fanatikus lemezgyűjtő, a Luxfunk által favorizált műfajok és a fekete korongok igazi megrögzött szerelmese.

Élőben és online is rendszeresen találkozhattok majd vele, hiszen Luxfunk DJ-ként helyet kap a Blackmixben, és fellép a Luxfunk Radio Funky Party sorozatán, a fővárosban és vidéki szórakozó helyeken egyaránt.

LF: Minden DJ emlékszik az első, meghatározó pillanatra, amikor kapcsolatba került a Funkyval. Neked mi volt ez a pillanat?
Big Mo: A Kool and the Gang rakta le bennem az alapokat. Aztán 1991-ben vagy 1992-ben láttam egy Was Not Was koncertet a tévében, és ez végleg kijelölte az utamat. (Mondanom sem kell, azóta sem sikerült megszereznem azt a koncertfelvételt.) 2000-ben, mikor bejött a Gigi D’Agostino-féle sláger eurohouse – vagy milyen stílus az -, elegem lett: végleg szakítottam a slágerzenékkel, és azóta csak Funkyt játszom.

LF: Amikor a trendek más műfajok felé húztak, megmaradtál a Funkynál, vagy játszottál mást is?
Big Mo: Engem is megérintett az elektronika, abból is a progressive house meg a deep house, később „lenyugodtam”, és megmaradt a deep, de soha nem lettem hűtlen a Funkyhoz. Azóta is ez a két műfaj éltet. Általában „fánkizom”, de néha kell egy kis elhajlás, egy kis kikapcsolódás. Ilyenkor jöhet a deep house vagy a népzene.

LF: A család? Gyerekek?
Big Mo: Házas vagyok 3 éve. A gyereken meg dolgozunk.

LF: A feleséged hogyan viszonyul a másik szerelmedhez?
Big Mo: Nehezen viseli, hogy a lemezek száma csak nő. Meg van egy szobánk, amihez csak nekem van jogosultságom. De persze szereti, mikor játszom, mert akkor kikapcsolok, és mint mondani szokta, csak vigyorgok.

LF: Hogyan találtad meg a Luxfunkot?
Big Mo: Egy barátom, a Luxfunk egyik DJ-je, Taylor mutatta meg.

LF: Mi volt az első gondolatod, amikor megismerkedtél velünk?
Big Mo: Örültem neki, hogy van még egy fekete zenei rádió, és ezen a hozzám közelebb eső zenék szólnak. Szeretem.

LF: A Luxfunk Blackmix-et egyre több Fm rádió is műsorára tűzi, ezáltal még több emberhez jut el a munkátok, és persze a kiváló fekete zene. Köztudott, hogy a Luxfunk Radio sikereihez nagyban hozzájárul a Luxfunk Dj-k professzionális hozzáállása. Minden DJ egyéniség. Azt tudjuk, hogy sok műfajban otthonosan mozogsz, de melyik stílussal képviseled majd a Luxfunkot legszívesebben?
Big Mo: „Funky Funky” – ahogy a US3 – Cantaloop-ban is mondják. Ezt szeretem, ezt játszom szívesen, egy kis dallamos funky-beütésű HipHop-pal megspékelve, és a saját remixeimmel.

LF: Miről zenélsz?
Big Mo: Bakelitről. A saját remixeket pedig cd-ről.

LF: A Luxfunk Radio a „kézi munkát” részesíti előnyben. Így a Blackmixek kézzel készülnek, de a partykon látható laptopok is maximum a timecode rendszereket szolgálják ki, tehát technikai tudásra és valódi gyűjteményre alapul a műsor. Mi a véleményed a Laptop DJ-kről?
Big Mo: Sajnos ők megölik a szakmát. Mi, bakelites DJ-k havonta sok pénzt költünk régi és új lemezekre, vagyis ezen a téren nem tudjuk felvenni a versenyt az mp3-mal. Ráadásul mióta Magyarországon nem számít szakmának a lemezlovasság, teljesen tönkretettek minket. Annak idején felnéztek ránk az emberek (teszem hozzá: ez külföldön a mai napig így van: Faithless – God Is a DJ, Indeep – Last Night A Dj Saved My Life With This Song stb). Manapság Magyarországon nem nagy dolog DJ-nek lenni.

LF: Mire számíthatnak a Funky arcok, ha Te zenélsz majd Luxfunk Party-n?
Big Mo: Sok jó zenére, sok ritkaságra, sok különlegességre, a megszokott slágereken kívül. Remélem, szeretni fogják!

Big Mo a május 21-i, budapesti Luxfunk Party-n játszik először a Luxfunk színeiben.

Bog Mo adatlapja

Ezt érdemes megosztani!