Analog Son – Új album a kortárs Funky-palettán

Analog Son - Funky album

Analog Son Új album a kortárs Funky-palettán

Ütős nyárnak nézünk elébe, hogyha Analog Son minőségben ismerkedhetünk új Funky- csemegékkel, amelyre minden esélyünk megvan. Most az ő júniusban debütált albumukat emelnénk ki Nektek, amely pozitív fogadtatásban részesült valamennyi zenekritikai magazinban.

 

 

Analog Son a Funky porondon

Az Analog Sont két jó barát, Josh Fairman és Jordan Linit neve fémjelzi, akik hosszas munka után elhatározták, hogy dalaikból a Funky nemzetközi színe- javávának segítségével végre albumot készítenek. A saját magukról egyszerűen Analog Sonnak keresztelt lemezen feltűnnek a Lettuce, a The New Mastersounds, Dumpstaphunk, The Motet, John Scofield, Soulive és még számos más formáció tagjai, valamint olyan zenészek is, akiknek neve ugyan nem feltétlen cseng ismerősen, mégis aktív résztvevők a rivaldafényen kívül. Tehetséges játékukkal olyan együttesek játékát színesítik, mint a Trombone Shorty, a The Funky Meters vagy az Orgone.

És hogy mit hoznak ki a Funky- géniuszok a közös munkából? Ízelítőnek itt egy rövid részlet:

A mikrofon mögött

A Funkatopia kritikusai szerint az Analog Son 10 dala nemes egyszerűséggel brilliáns: sem másodpercnyi elvesztegetett idő, sem pedig unalmas áthidaló megoldások nincsenek benne. A véleményvezérek az új wow-élményként írnak magáról a zenéről és a karakterekről, hiszen olyan nevekkel dolgoznak együtt, mint Joe Michaels vagy Larry Graham.

A hangmérnök Joe Michaels együtt dolgozott a The Rolling Stones-szal, de munkái között említhetjük akár a Blood, Sweat & Tears együttes azonos nevű albumát is, amely 1968-ban hét hétig vezette a slágerlistákat. A híres basszusgitárost, Larry Grahamet pedig már régóta ismerjük a Sly and the Family Stone-ból, vagy akár a Graham Central Stationből, amelynek alapítója. A közös munkáról a következőképpen nyilatkozott: “Mixing these guys is like pure funk heaven… reminds me of my Larry Graham days!/ Ezek a srácok együtt maguk a színtiszta Funk mennyország… ez a saját Larry Graham napjaimra emlékeztet“.

Tracklista

1. The Professor
2. She’s somethin
3. Not A Care In The World
4. A Trip Around The Sun
5. The Game
6. Analog Island (ez volt az első kislemezük az albumról)
7. La Espana
8. Struttin
9. Cadillac Sunday
10. Swervantes

Nem is mondunk többet, inkább megosztjuk Veletek a tracklistát, amelyről -ha hihetünk Larry Grahamnak- érdemes szemezgetni, például a Soundcloudon. Az album iTunes-on és Spotify-on elérhető.

És ne felejtsétek, jó Funky-ért bármikor ránk kattanhattok! Hangerőt fel, Luxfunkot be!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá