fbpx

Another Love Song – Tényleg csak egy “Másik Szerelmes Dal” Ne-Yótól?

Another Love Song - Tényleg csak egy “Másik Szerelmes Dal” Ne-Yótól?

Ne-Yo - Another Love Song

Another Love Song Tényleg csak egy “Másik Szerelmes Dal” Ne-Yótól?

Ne-Yo két év után, májusban jelentkezett új saját dallal, az Another Love Songgal, amelynek dinamikus klipje július 28-ától mutatja meg, milyen az igazi örömzene és -tánc. A legelső ütemeknél már tudni fogod, miért írunk róla!

 

 

Ne-Yo a hatodik, 2015-ös Non-Fiction stúdióalbuma után újra a hangjegyek közé csapott. Another Love Song című dalával – amelyet szépen keretbe foglal a frissen elkészült klip – olyan kellemes nyári slágert alkotott, amellyel kiénekli a kezedből a vattacukrot.

Fogadunk, hogy az első ütemeket hallva azonnal rájöttél, miért írunk róla: Ne-Yo a tőle megszokott eredetiséggel és zenei alázattal úgy ül (bocs, táncol) a Funky groove-on, mint Aladdin a repülő szőnyegen. Ez szó szerint zene füleinknek, hiszen úgy fest, a Calvin Harris Funk Wav Bounces Vol.1. albumával előrevetített nemzetközi tendencia méltó visszhangra talált. Hogy mire gondolunk, olvasd el itt. A Funky tehát újra fényesen ragyog, mi pedig gazdagabbak lettünk egy vidám nyári slágerrel… de az Another Love Song valóban csak egy “Másik Szerelmes Dal”, vagy tud ennél többet is?

Another Love Song – Szerelem és társadalomkritika a levegőben

Miért kezdődik egy rózsaszín ködről szóló szerelmes dal egy olyan szép nővel, aki egy barátságos étterem asztalánál ülve, még Ne-Yóval szemben is csak az előnyös szelfizésre képes koncentrálni? A szerelem izgalmas pillanatait szelfibe fojtó hölgy nem lát saját magán kívül senki mást, gyorsan “le is kerül a terítékről”, várják a mosdó tükrei, és néhány jól beállított kép. Az igazi buliból ő kimarad, de mi nem, hiszen Ne-Yo újra felteszi a védjegyévé vált kalapot és felforgatja az éttermet, nem is akárhogyan! Talán nem csak a Funky újjászületése válik hamarosan tendenciává, hanem a kajafotókat készítő és szelfiket kergető pillanatgyilkos megmozdulások elleni hullám is?

A Pop-R&B hangzásvilágú Another Love Songot Funky alapra ültették, de a klip szereplőit felállították. Sőt, ahogyan látszik, szívesen felpattantak ők maguktól is. Ne-Yo mellett előbb-utóbb mindenki táncra perdül úgy, ahogy a csövön kifér: gyerek, fiatal, öreg, kövér és vékony, férfi és nő. A zene és tánc őszinte élvezete ezúttal nemes egyszerűséggel felborította a klipekre gyakran jellemző műanyag, beállított pózokat: pucsítás helyett parti van, életérzés, elfogadás és emberközpontúság. Ismerős ez a szabad Funky-feeling, igaz?

Nagyágyú rendező, világhírű koreográfus

A klipet az előbbi videóban megszólaló Darren Craig rendezte, aki nagy név a szakmában. Olyanokkal működött már együtt különböző kreatív klip koncepciókon mint RihannaBig SeanKanye WestDrakeKid InkKeshaShakiraJustin Timberlake és Usher.

Nem csak Craig dolgozott már Usherrel, hanem Jamaica Craft, a világhírű koreográfus is, aki Usher nyolc klipjét koreografálta, például a Good Kissert.

Craft készített már koreográfiát Ciarával és Justin Bieberrel, de Ne-Yóval is van közös múltjuk hat videó közös megmunkálásában. Ilyen a Beautiful Monster koreója is.

Ne-Yo az első albumától ragaszkodik komoly stábjához. Ahogyan ő fogalmazott, egyszerűen nincs oka változtatni rajta. A tökéletes összhang nem csak velük, hanem a rajongókkal is megvan, akik engedik, hogy különböző műfajok között szabadon mozogjon: “csinálhatok Popot, énekelhetek R&B-t, dolgozhatok spanyol ajkú előadóval vagy Country zenésszel. Ha szeretik, és engedik, miért ne tegyem?” Vajon ilyen változatosság jellemzi majd a következő albumot?

Good Man – A következő stúdióalbum

Egyes kritikák szerint az Another Love Song “nagyon 2014”, és valószínűleg a 25. hallgatásra már elfárad a te füled is, de szerintünk ez nem baj. A sláger – ahogyan a cím is tükrözi – nem akar több lenni, mint ami: kellemes, egyszerű nyári sláger a szerelemről, fűszerezve Ne-Yo egyedi hangjával és a klipben jellegzetes táncával, kiegészítve a többiek vérbeli fekete mozgásával és dinamikájával. Kíváncsiak vagyunk, mit nyújt majd Ne-Yo következő albuma, a Good Man, amelyen ez a dal biztosan megtalálható lesz. A már említett Calvin Harris album változatossága, “fánkisága” vajon Ne-Yo esetében is megmutatkozik majd?

Ne-Yo a következőket osztotta meg a rajongókkal a szeptemberre várható albummal kapcsolatban:

Az album azért lett Good Man, mert ez az, amire minden nő vágyik, és amiért minden férfi küzd. Jó pasinak nem lehet születni, azzá kell érni. Keresztül kell menni bizonyos dolgokon, hagyni kell hozzá történni az életet.” Kíváncsian várjuk Ne-Yo! Addig is ünnepeljük ezt a Funky új hullámot, megköszönjük az izgalmasan változó közízlést, és az ezt diktáló és/vagy felismerő előadók munkáját. Éljen a fekete zene, amit hallgatni viszont arany. Izgatottan várjuk, mit hoznak a következő hónapok!

Zárásképpen hadd szóljon a trenddiktáló, már olyan sokat emlegetett Calvin Harris és Ne-Yo közös dala, a Funky-ban szegény, de dübörgésben gazdag, 2012-es Let’s Go! Ugyanezt hozzátok srácok, kicsit több groove-val!

 

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá