Another Love Song – Tényleg csak egy “Másik Szerelmes Dal” Ne-Yótól?

Ne-Yo - Another Love Song

Another Love Song Tényleg csak egy “Másik Szerelmes Dal” Ne-Yótól?

Ne-Yo két év után, májusban jelentkezett új saját dallal, az Another Love Songgal, amelynek dinamikus klipje július 28-ától mutatja meg, milyen az igazi örömzene és -tánc. A legelső ütemeknél már tudni fogod, miért írunk róla!

 

 

Ne-Yo a hatodik, 2015-ös Non-Fiction stúdióalbuma után újra a hangjegyek közé csapott. Another Love Song című dalával – amelyet szépen keretbe foglal a frissen elkészült klip – olyan kellemes nyári slágert alkotott, amellyel kiénekli a kezedből a vattacukrot.

Fogadunk, hogy az első ütemeket hallva azonnal rájöttél, miért írunk róla: Ne-Yo a tőle megszokott eredetiséggel és zenei alázattal úgy ül (bocs, táncol) a Funky groove-on, mint Aladdin a repülő szőnyegen. Ez szó szerint zene füleinknek, hiszen úgy fest, a Calvin Harris Funk Wav Bounces Vol.1. albumával előrevetített nemzetközi tendencia méltó visszhangra talált. Hogy mire gondolunk, olvasd el itt. A Funky tehát újra fényesen ragyog, mi pedig gazdagabbak lettünk egy vidám nyári slágerrel… de az Another Love Song valóban csak egy “Másik Szerelmes Dal”, vagy tud ennél többet is?

Another Love Song – Szerelem és társadalomkritika a levegőben

Miért kezdődik egy rózsaszín ködről szóló szerelmes dal egy olyan szép nővel, aki egy barátságos étterem asztalánál ülve, még Ne-Yóval szemben is csak az előnyös szelfizésre képes koncentrálni? A szerelem izgalmas pillanatait szelfibe fojtó hölgy nem lát saját magán kívül senki mást, gyorsan “le is kerül a terítékről”, várják a mosdó tükrei, és néhány jól beállított kép. Az igazi buliból ő kimarad, de mi nem, hiszen Ne-Yo újra felteszi a védjegyévé vált kalapot és felforgatja az éttermet, nem is akárhogyan! Talán nem csak a Funky újjászületése válik hamarosan tendenciává, hanem a kajafotókat készítő és szelfiket kergető pillanatgyilkos megmozdulások elleni hullám is?

A Pop-R&B hangzásvilágú Another Love Songot Funky alapra ültették, de a klip szereplőit felállították. Sőt, ahogyan látszik, szívesen felpattantak ők maguktól is. Ne-Yo mellett előbb-utóbb mindenki táncra perdül úgy, ahogy a csövön kifér: gyerek, fiatal, öreg, kövér és vékony, férfi és nő. A zene és tánc őszinte élvezete ezúttal nemes egyszerűséggel felborította a klipekre gyakran jellemző műanyag, beállított pózokat: pucsítás helyett parti van, életérzés, elfogadás és emberközpontúság. Ismerős ez a szabad Funky-feeling, igaz?

Nagyágyú rendező, világhírű koreográfus

A klipet az előbbi videóban megszólaló Darren Craig rendezte, aki nagy név a szakmában. Olyanokkal működött már együtt különböző kreatív klip koncepciókon mint RihannaBig SeanKanye WestDrakeKid InkKeshaShakiraJustin Timberlake és Usher.

Nem csak Craig dolgozott már Usherrel, hanem Jamaica Craft, a világhírű koreográfus is, aki Usher nyolc klipjét koreografálta, például a Good Kissert.

Craft készített már koreográfiát Ciarával és Justin Bieberrel, de Ne-Yóval is van közös múltjuk hat videó közös megmunkálásában. Ilyen a Beautiful Monster koreója is.

Ne-Yo az első albumától ragaszkodik komoly stábjához. Ahogyan ő fogalmazott, egyszerűen nincs oka változtatni rajta. A tökéletes összhang nem csak velük, hanem a rajongókkal is megvan, akik engedik, hogy különböző műfajok között szabadon mozogjon: “csinálhatok Popot, énekelhetek R&B-t, dolgozhatok spanyol ajkú előadóval vagy Country zenésszel. Ha szeretik, és engedik, miért ne tegyem?” Vajon ilyen változatosság jellemzi majd a következő albumot?

Good Man – A következő stúdióalbum

Egyes kritikák szerint az Another Love Song “nagyon 2014”, és valószínűleg a 25. hallgatásra már elfárad a te füled is, de szerintünk ez nem baj. A sláger – ahogyan a cím is tükrözi – nem akar több lenni, mint ami: kellemes, egyszerű nyári sláger a szerelemről, fűszerezve Ne-Yo egyedi hangjával és a klipben jellegzetes táncával, kiegészítve a többiek vérbeli fekete mozgásával és dinamikájával. Kíváncsiak vagyunk, mit nyújt majd Ne-Yo következő albuma, a Good Man, amelyen ez a dal biztosan megtalálható lesz. A már említett Calvin Harris album változatossága, “fánkisága” vajon Ne-Yo esetében is megmutatkozik majd?

Ne-Yo a következőket osztotta meg a rajongókkal a szeptemberre várható albummal kapcsolatban:

Az album azért lett Good Man, mert ez az, amire minden nő vágyik, és amiért minden férfi küzd. Jó pasinak nem lehet születni, azzá kell érni. Keresztül kell menni bizonyos dolgokon, hagyni kell hozzá történni az életet.” Kíváncsian várjuk Ne-Yo! Addig is ünnepeljük ezt a Funky új hullámot, megköszönjük az izgalmasan változó közízlést, és az ezt diktáló és/vagy felismerő előadók munkáját. Éljen a fekete zene, amit hallgatni viszont arany. Izgatottan várjuk, mit hoznak a következő hónapok!

Zárásképpen hadd szóljon a trenddiktáló, már olyan sokat emlegetett Calvin Harris és Ne-Yo közös dala, a Funky-ban szegény, de dübörgésben gazdag, 2012-es Let’s Go! Ugyanezt hozzátok srácok, kicsit több groove-val!

 

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá