fbpx

Biccentés odafentről – Előrendelhető George Michael posztumusz dala, Nile Rodgers átdolgozásában

Biccentés odafentről - Előrendelhető George Michael posztumusz dala, Nile Rodgers átdolgozásában

George Michael - Nile Rodgers - Fantasy

Biccentés odafentről Előrendelhető George Michael posztumusz dala, Nile Rodgers átdolgozásában

Vannak legendák, akiknek tehetsége és grandiózus jelensége még haláluk után is hatni képes, főként ha a hagyaték egy szeletét olyan ízig-vérig tálentumok gondozzák, mint Nile Rodgers. Előrendelhető George Michael újragondolt dala, a Fantasy.

 

Egyik szemünk sírt, a másik nevetett, de mindkét lábunk járt az asztal alatt, amikor értesültünk róla, hogy nem fantázia, nem ámítás: George Michaelt halljuk egy új köntösbe öltöztetett, de régen született dalban. Fantasy, Funky bomba a második neved!

A Fantasy megmutatja, hogyan lehet az ősziből újra nyári hangulat, elmúlásból új élet. Az örök körforgásban valahogyan minden egymásba ér – erre már hoztunk példát -, amire bizonyítékul szolgál ez a régi-új, betonbiztos sláger is. Ebben a Fantasy-ben az eredeti George Michael hang és hangzásvilág kiegészül Nile Rodgers gitárjátékával, ami csimborasszója minden dalnak, amibe a Chic gitárzsenije belepenget a csodakezével. Emlékeztek még, hogyan szól az eredeti dal? Ezen a londoni koncertfelvételen újrahallgathatjátok.

Az új Fantasy különlegessége nem csak a fülbemászó, dalt indító játékos effektekben rejlik, amelyektől azonnal libabőrös lesz a fülünk. Megindító tény, hogy a 2012-es dance-pop ballada, a White Light óta (mely a 2012-es londoni Olimpia záró ünnepségén debütált) ez az első új George Michael dal, amely már a Spotify-ra is felkerült.

Ugyan a Fantasy eredeti verziója az USA-ban már a Freedom! ’90 B oldalán megjelent, valamint rajta volt a Waiting for That Day-en, sőt a 2016-os Listen Without Prejudice Vol. 1 újbóli kiadásán is, de ilyen formában csak most, George Michael megrázó, tavaly karácsonyi halála után robban felkavaróan a köztudatba. Nile Rodgers így írt róla a Twitteren:

Szerencsére Nile Rodgers dolgozta át a George Michael szívügyének számító dalt, amelyet a pop ikon életének utolsó hónapjaiban újra elő akart venni. A Fantasy mellett Freedom címet viselő, saját narrálású, az életét feldolgozó dokumentumfilmmel készült, amelyben Stevie WonderSir Elton JohnLiam Gallagherés Mark Ronson mellett számos más fontos szereplő is megszólal. A dokumentumfilmet a Channel 4 adja majd le, egyelőre meg nem határozott időpontban. Az élet – a halál – már nem hagyott időt George Michaelnek arra, hogy a dokumentumfilm mellé tervezett, nagy visszatérésként aposztrofált második albumának, a Listen Without Prejudice Vol. 1-nak kiadja az átkevert, új verzióját. Testvérei azonban nem hagyják elveszni az örökséget, hiszen október 20-án megteszik, amire George Michaelnek már nem maradt ideje. Köszönjük nekik!

Ne feledjétek addig is, hogy itt találhatók a linkek, ahol megvásárolhatjátok majd a dalt különböző platformokra!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá