Biccentés odafentről – Előrendelhető George Michael posztumusz dala, Nile Rodgers átdolgozásában

George Michael - Nile Rodgers - Fantasy

Biccentés odafentről Előrendelhető George Michael posztumusz dala, Nile Rodgers átdolgozásában

Vannak legendák, akiknek tehetsége és grandiózus jelensége még haláluk után is hatni képes, főként ha a hagyaték egy szeletét olyan ízig-vérig tálentumok gondozzák, mint Nile Rodgers. Előrendelhető George Michael újragondolt dala, a Fantasy.

 

Egyik szemünk sírt, a másik nevetett, de mindkét lábunk járt az asztal alatt, amikor értesültünk róla, hogy nem fantázia, nem ámítás: George Michaelt halljuk egy új köntösbe öltöztetett, de régen született dalban. Fantasy, Funky bomba a második neved!

A Fantasy megmutatja, hogyan lehet az ősziből újra nyári hangulat, elmúlásból új élet. Az örök körforgásban valahogyan minden egymásba ér – erre már hoztunk példát -, amire bizonyítékul szolgál ez a régi-új, betonbiztos sláger is. Ebben a Fantasy-ben az eredeti George Michael hang és hangzásvilág kiegészül Nile Rodgers gitárjátékával, ami csimborasszója minden dalnak, amibe a Chic gitárzsenije belepenget a csodakezével. Emlékeztek még, hogyan szól az eredeti dal? Ezen a londoni koncertfelvételen újrahallgathatjátok.

Az új Fantasy különlegessége nem csak a fülbemászó, dalt indító játékos effektekben rejlik, amelyektől azonnal libabőrös lesz a fülünk. Megindító tény, hogy a 2012-es dance-pop ballada, a White Light óta (mely a 2012-es londoni Olimpia záró ünnepségén debütált) ez az első új George Michael dal, amely már a Spotify-ra is felkerült.

Ugyan a Fantasy eredeti verziója az USA-ban már a Freedom! ’90 B oldalán megjelent, valamint rajta volt a Waiting for That Day-en, sőt a 2016-os Listen Without Prejudice Vol. 1 újbóli kiadásán is, de ilyen formában csak most, George Michael megrázó, tavaly karácsonyi halála után robban felkavaróan a köztudatba. Nile Rodgers így írt róla a Twitteren:

Szerencsére Nile Rodgers dolgozta át a George Michael szívügyének számító dalt, amelyet a pop ikon életének utolsó hónapjaiban újra elő akart venni. A Fantasy mellett Freedom címet viselő, saját narrálású, az életét feldolgozó dokumentumfilmmel készült, amelyben Stevie WonderSir Elton JohnLiam Gallagherés Mark Ronson mellett számos más fontos szereplő is megszólal. A dokumentumfilmet a Channel 4 adja majd le, egyelőre meg nem határozott időpontban. Az élet – a halál – már nem hagyott időt George Michaelnek arra, hogy a dokumentumfilm mellé tervezett, nagy visszatérésként aposztrofált második albumának, a Listen Without Prejudice Vol. 1-nak kiadja az átkevert, új verzióját. Testvérei azonban nem hagyják elveszni az örökséget, hiszen október 20-án megteszik, amire George Michaelnek már nem maradt ideje. Köszönjük nekik!

Ne feledjétek addig is, hogy itt találhatók a linkek, ahol megvásárolhatjátok majd a dalt különböző platformokra!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá