Calling All Stars – Funky legendák tavasza

DJ Cassidy - Calling All Hearts

Calling All Stars Funky legendák tavasza

Greg Cohen, Philip Bailey, Verdine White, Larry Dunn, Nile Rodgers, John JR Robinson, Jerry Hey: csak néhány név a legnagyobbak közül, akikkel Dj Cassidy dolgozott a Calling All Hearts című számában, hogy megalkossák a tavasz legütősebb retro himnuszát.

 

Március 4-én jelent meg Dj Cassidy Calling All Hearts című kislemezének klippje, amelyben az említett legendák mellett Robin Thicke és Jessie J is közreműködött. Egy hét alatt közel 900.000 megtekintést könyvelhetnek el a YouTube-on, de ez még csak a kezdet; a slágerlisták ostromlása elkerülhetetlen. Ha a fent említett zsenik után is kételkednél, nézd meg, hogy milyen elképesztő karakterek dolgoztak a rózsaszín díszletek mögött:

Dj Cassidy őrülten nagy funky rajongó, aki őrülten nagy nevekkel dolgozhatott az elmúlt időszak folyamán. Mindemellett producer, popsztár, rapper, divatikon és DJ. Olyan fickó, akit felkért már zenélni Jay Z és Justin Timberlake a Legends Of The Summer Stadium turnén, Oprah Winfrey, sőt még az ötvenedik születésnapját a Fehér Házban ünneplő Barack Obama is. A pasi rózsaszínben, aki még a Twitterjét is pinkbe vonja, felrázza, és újra elhozza a ’70-es éveket a Calling All Hearts-szal, amelyet Greg CohennelJessie J-jel, Robin Thicke-kel és Claude Kelly-vel írtak, aki többek között szerzett már dalt Michael JacksonnakWhitney HoustonnakToni Braxtonnak is. A kritikusok szerint közös számuk, a Calling All Hearts a 2014-es év egyik legnagyobb sikere lesz.

„A hat in your life takes you to paradise”- néhány szó a klipről

Mit tesz a zenefüggő Dj Cassidy, miután barátnője fekete- fehérben ejtette őt? Felveszi a varázs kalapját, majd zenélni kezd habcsók rózsaszínben Robin Thicke-kel és Jessie J-jel. Nincsen szerelmi bánat, csak jó nők, táncosok, flamingók, egy kevés Rémy Martin és disco feeling, hat és fél percen keresztül. A klip tanulsága szerint ha igazán jó bulit csinálsz, még a nődet is visszakapod. Dj Cassidy-nek ugyan sikerült, de ezt azért otthon ne próbáljátok ki!

Májusban Paradise Royal

A Calling All Hearts a funky legnagyobb neveivel lehengerlő indítás. Ha érdekel a folytatás, sajnos májusig várnod kell. Ekkor ugyanis meghallgathatod majd debütáló albumát, a Paradise Royalt a Columbia Records gondozásában, amelyen többek között R.Kelly-vel, Cee- Lo GreennelUsherrelMary J. Blige-dzsal, Ne- YovalJohn Legenddel és Kelly Rowlanddel is együttműködik. Addig is tegyél fel egy jó kalapot a szürke hétköznapokon, és hallgasd a legnagyobbaktól a Calling All Hearts-ot a Luxfunk Radion!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá