Dirty Loops – Piszkosul jó!

Dirty Loops - Loopified

Dirty Loops Piszkosul jó!

Augusztus 6-án a székesfehérvári Vörösmarty Színház a Dirty Loops-tól volt hangos. A Jazz Step és klasszikus jammelés rajongóit lenyűgözte a trió zenéje és a szerda esti koncertélmény.

 

 

Stockholm, svéd tinédzserek, Jazz Fusion

Ha szeretjük a klasszikus sikertörténeteket, most is mosolyra állhat a szánk: újabb sztori három fiatalról, Jonah Nilssonról (vokál, szinti), Henrik Linderről (basszusgitár) és Aaron Mellergardh-ról (dob), akik a gimnáziumban, majd a főiskolán (Royal College of Music) tanultak együtt, hogy vállt-vállnak vetve törjenek a világhírnév felé Stockholmból.

Mindhárom srácnak szenvedélye a zene. Linder már négy évesen a zongoraszéken ülve barátkozott a kottával, majd 13 évesen a basszusgitár felé fordult, miközben Nilsson – akárcsak a szülei – kórustagként, majd hobbi zongoristaként próbálgatta a szárnyait 2005-ig, amikor is a svéd Idol tehetségkutató műsorból ismert Danny Saucedos turnéján vokalista lett. Mellergardh pedig egyenesen zenész családba született: szülei zenész- énekesek, így a zene áthatotta a mindennapjait. Dobolni bátyja és példaképei (Mike Stern, Dave Weckl, Toto és a Yellowjackets) hatására kezdett el. Valahány iskolai tehetségkutatón megfordult, mindig maximális pontszámot ért el játékával, aminek köszönhetően igazi helyi népszerűség lett a tizenéves fiúból. Már több stúdiómunkán túl volt, amikor megfogalmazódott benne, hogy az iskolának, gyakorlásnak, közös zenélésnek köszönhetően annyi tudás gyűlt össze bennük – amelyet a betokosodott zene ipar nem hagy érvényesülni- , hogy ideje valami újba kezdeni. Ekkor, 2010-ben született meg a Dirty Loops.

Első videójuk egy Lady Gaga – Just Dance feldolgozása volt:

Ezt az első két hónapban 100 ezren megnézték, a YouTube csatornájuk őrülten felkapottá vált. Az európai mellett az amerikai és japán zenepiacra is sikerült betörniük, sikert-sikerre halmozva. Még Stevie Wonder és Quincy Jones is elismerően nyilatkozott róluk.

Cover song- sorozatuk jelentős sikereket produkált, nem csak a netezők körében. Interjúkat adnak, fellépésekre hívják őket, ősztől pedig az USA-ban turnéznak majd első albumukkal, a Loopifieddal, amely idén tavasszal jelent meg a Verve gondozásában.

Playlist

1. Hit Me
2. Sexy Girls
3. Sayonara Love
4. Wake Me Up
5. Die For You 
6. It Hurts 
7. Lost In You
8. Take On The World
9. Accidentaly In Love
10. The Way She Walks 
11. Crash And Burn Delight 
12. Roller Coaster
13. Automatic (Japan Bonus Track)
14. Got Me Going (Japan Bonus Track)

A rendhagyó fiatal zenészek első albumába a Spotify-on vagy iTunes-on is belehallgathattok.

A többi jó zenéért hallgassátok a Luxfunk Radio-t, hogy egy felesleges perc se teljen el jó zene nélkül!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá