Hallottad már a Soul Surge első albumát? – “Ha zenéről van szó, nem létezik távolság.”

Soul Surge

Hallottad már a Soul Surge első albumát? “Ha zenéről van szó, nem létezik távolság.”

Szeptember 28-án megjelent  Soul Surge afrikai-magyar formáció első stúdióalbuma, a That’s What’s Up. Te hallottad már?

 

 

“Milyen messze van Afrika Magyarországtól? Több mint tízezer kilométerre, de ha zenéről van szó, nem létezik távolság.” – írja a Soul Surge Facebook oldalán. Három évvel ezelőtt, 2012-ben a dél-afrikai rapper, Herby Shaw Magyarországra keveredett, és zenélni kezdett egy pubban. A jammelésbe idővel betársult Sánta Dániel dobos, és megszületett egy közös együttes ötlete. Hamar összeállt a csapat, amely rajtuk kívül jelenleg Kiss Miklós gitárosbólPaczári Viktor basszusgitárosból és Kottmayer Kriszta billentyűsből áll.

A zenekar épp egy hónapja állt össze, amikor lehetőséget kaptak egy versenyen, ahonnan elhozva a fődíjat, stúdióba vonulhattak, és fölvehették első dalaikat. Ezekben megjelennek a Pop stílusjegyei és a Funkkal fűszerezett Hip-Hop is. 2013 márciusában adták ki első EP-jüket, amely a Stay Down nevet kapta.

A rádiók felkapták a dalt, és játszani kezdték, ami új lehetőségeket nyitott meg a Soul Surge előtt, például felléphettek az A38-on.

2014-ben az együttes a Nemzetközi Kulturális Alap támogatásával elkezdhetett dolgozni egy új albumon, illetve egy magyar-romániai koncertsorozat keretében felléphettek a PASO-val (Pannonia Allstars Ska Orchestra).

That’sWhat’s Up – az első album

Idén szeptemberben készültek el első stúdióalbumukkal, amely a That’s What’s Up címet viseli. A lemez összesen 11 saját dalból áll, és letölthető az iTunes-ból dalonként 0,99 Euróért. A Rockin Y’all című számban feltűnik Sena, akit az Irie Maffiából ismerhetünk, de a többi dal is ígéretesnek tűnik. A videómegosztókon egyelőre csak a másodikat, a Cheers-t…

… és a kilencediket, a Pretty Mamát hallgathatjuk meg.

A teljes playlist egyébként ezekből a dalokból áll:

1. Blow Me Away
2. Cheers
3. Rockin’ Y’all (feat. Sena)
4. Mona Lisa
5. Never Give Up
6. Light the Stars
7. Lose It (feat. Tóth Kristóf)
8. Long Distance Love
9. Pretty Mama
10. Always Knew
11. Burns My Eyes

Ha Te is látsz a srácokban fantáziát, kövesd a munkásságukat, és írd meg véleményedet a cikk alján, vagy a Facebook oldalunkon. Csak így tovább Soul Surge!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá