fbpx

Így zenélnek a tesók – Meghallgattuk a Brother Strut legújabb albumát!

Így zenélnek a tesók - Meghallgattuk a Brother Strut legújabb albumát!

Brother Strut - What We Got Together

Így zenélnek a tesók Meghallgattuk a Brother Strut legújabb albumát!

London, Funk, emberek a hangszerek mögött: a Brother Strut legújabb, április elején megjelent albumában, a What We Got Togetherben megvan minden, amit valaha szerettünk a zenében.

 

Kapaszkodj meg, Funky-arc, mert ismét olyan csemegét ajánlunk, amit szanaszéjjel fogsz hallgatni a következő hetekben. A srácok legfrissebb, What We Got Togethercímű albumától még a füled is libabőrös lesz! Nem biztos, hogy ráérsz ezt most elolvasni? De! Rögtön lesz időd, ha meghallgatod azt a dalt, amelyet mi is gőzerővel nyomunk a Luxfunkon:

Szóval…

A Brother Srut sztori

Van az úgy, hogy egy kiváló londoni producer, egyben szaxofonos egyszer csak elegánsan kitolja maga alól a széket, feláll, majd ellép az asztaltól, amelyen eddig átlagos pop dalok rakott össze; mindezt azért, hogy belecsapjon a kihívásokkal teli ismeretlenbe, és megélje azt a szenvedélyt, amely a Funkhoz, Blueshoz és a ’60-as, ’70-es évek Souljához köti. Stevie Jones, a Brother Strut alapítótagja 2012-ben fordított az életén. Ahogyan ő fogalmaz: “A mai X-Factor generáció még nagyon fiatal. Minden vágya, hogy híres legyen, az már kevésbé fontos, hogy mi által. Ezt a hozzáállást nem érzem a magaménak; ezért akartam létrehozni a Brother Strutot: igazi zenét, igazi zenészekkel, akik félelmetesen inspirálóak és tele vannak élettel.” (forrás: Brother Strut)

Stevie Jones hamarosan össze is rántotta álomegyüttesének tagjait, bár nem volt könnyen megugorható a felállított mérce. Feltett szándéka volt összetrombitálni a világ legjobb Funky zenészeit egy album erejéig, akikre ma “testvéreiként” tekint. Ők: Steve Pearce (basszusgitár), Frankie Tontoh (dob), Otha Smith és Melvin Duffy (elektromos gitár), valamint Andrew Murray (zongora). Innen ered a Brother Strut név is, amely lényegében testvéri támaszt jelent.

Nem csak két albumot jelentettek meg a megalakulásuk óta, hanem megannyi projekten dolgoztak együtt olyan nagy formátumú zenészekkel, előadókkal, mint (vigyázat, nagyon hosszú és színes a lista!): Van Morrison, Stevie Wonder, Herbie Hancock, Madonna, Elton John, Sting, George Micheal, Robbie Williams, Al Green, Level 42, Amy Winehouse, George Michael and Don Blackman. The Temptations, Phil Collins, The Supremes, Ramsey Lewis, Detroit Spinners, Tina Turner, Robbie Williams, Jools Holland, UB40, Elkie Brooks, Chris Difford, KT Tunstall, The Waterboys, Joe Cocker, Christina Aguilera, Alicia Keys, Leona Lewis and Natasha Bedingfield.

Ha hihetünk a Brother Strut önbevallásának, az imént felsorolt művészek összesen megközelítőleg egy milliárd dalt adtak el, és ezeknek több mint a felén a srácok zenéltek!

Az első albumról

Ugye megvan a Sheryl Crow-féle First Cut Is The Deepest című dal? Hogy jön ez ide?

A Brother Strut első albuma 2014 májusában jelent meg, és a First Strut is The Deepest címet viselte. Ebből is látszik, hogy a srácok szívesen csinálnak mindenből viccet. Nem veszik túl komolyan magukat, viszont a zenélésben vérprofik. Eközben nagyon természetesek és lazák képesek maradni; allűröktől mentes, igazi zenészek. Ez már az első albumon is megmutatkozik, amelyet az alapító Stevie Jones a BBC-díjas Megan Henwooddal karöltve írt meg.

Olyanok a groove-ok, hogy legszívesebben zsebre tennéd őket!

Jones célja a három album összeállításakor mindvégig az volt, hogy a fő hangsúly a zenészeken maradjon. Nem szeretett volna konkrét “arcot” a bandához; azért, hogy a fókusz a hangszereken maradjon, a hangzás pedig albumról albumra változatos legyen, úgy döntött, az énekeseket folyamatosan cserélni fogja. Ennek eredményeképpen dolgozott a már említett Megan Henwoddal…


… John James Newmannel (a 2012-es The Voice egyik ma is nagyon népszerű énekesével)…

Ben Leevel (Joe Brown énekes-gitárosával)…

Mike Davies-szel (Eliza Doolittle és Jessie J énekes-gitárosával)…

valamint Sam Tannerrel.

Az új album: What We Got Together

A Brother Strut második saját lemeze, a What We Got Together április 8-án vált elérhetővé az iTunes-ban. Mivel nagy rajongók vagyunk, gyorsan le is csaptunk rá: igazán finom munka! Már forgatjuk is a Luxfunk Radión! Kifejezetten csípjük a címadó dalt, amelyet nagyon erősen áthat a “tesó” feeling. Ezek az emberek szeretik egymást, és azt is nagyon, amit csinálnak. Ugye, hogy csak így érdemes?

Nagyon kedveljük a srácok masszív tudásán és rengeteg gyakorlásán alapuló, eközben szívből, zsigerből való játékát, amelybe a Love And Only-ben is belekóstolhatunk.

Ha már a szeretetről beszéltünk… nem csak egymásért, hanem a koktélokért is nagyon odalehetnek, mert különben nem tudtak volna ilyen dalt csinálni a Pina Coladáról.

Szerencsére nem csak a koktélokat szeretik, hanem Marvin Gaye-t is, különben nem születhetett volna meg ez a szép dal: Song For Marvin.

A 10 dalt tartalmazó album még jó néhány klassz percet fog okozni annak, akinek felcsillant a szeme erre a válogatásunkra. Reméljük, Te is legalább annyira fogod kedvelni, mint amennyire mi! Ha szeretnéd, támogasd az együttest azzal, hogy megvásárolod a What We Got Together című albumát az iTunes-ból, hiszen ha valami, akkor az ilyen zene érdemli meg igazán a minél nagyobb publicitást és támogatást! Kultúrmissziónknak engedve most már mi is népszerűsítjük őket a Luxfunk Radión, ahol már forgatjuk a dalaikat.

Te elcsípted már valamelyiket a Luxfunk Radión?

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá