fbpx

Így zenélnek a tesók – Meghallgattuk a Brother Strut legújabb albumát!

Brother Strut - What We Got Together

Így zenélnek a tesók Meghallgattuk a Brother Strut legújabb albumát!

London, Funk, emberek a hangszerek mögött: a Brother Strut legújabb, április elején megjelent albumában, a What We Got Togetherben megvan minden, amit valaha szerettünk a zenében.

 

Kapaszkodj meg, Funky-arc, mert ismét olyan csemegét ajánlunk, amit szanaszéjjel fogsz hallgatni a következő hetekben. A srácok legfrissebb, What We Got Togethercímű albumától még a füled is libabőrös lesz! Nem biztos, hogy ráérsz ezt most elolvasni? De! Rögtön lesz időd, ha meghallgatod azt a dalt, amelyet mi is gőzerővel nyomunk a Luxfunkon:

Szóval…

A Brother Srut sztori

Van az úgy, hogy egy kiváló londoni producer, egyben szaxofonos egyszer csak elegánsan kitolja maga alól a széket, feláll, majd ellép az asztaltól, amelyen eddig átlagos pop dalok rakott össze; mindezt azért, hogy belecsapjon a kihívásokkal teli ismeretlenbe, és megélje azt a szenvedélyt, amely a Funkhoz, Blueshoz és a ’60-as, ’70-es évek Souljához köti. Stevie Jones, a Brother Strut alapítótagja 2012-ben fordított az életén. Ahogyan ő fogalmaz: “A mai X-Factor generáció még nagyon fiatal. Minden vágya, hogy híres legyen, az már kevésbé fontos, hogy mi által. Ezt a hozzáállást nem érzem a magaménak; ezért akartam létrehozni a Brother Strutot: igazi zenét, igazi zenészekkel, akik félelmetesen inspirálóak és tele vannak élettel.” (forrás: Brother Strut)

Stevie Jones hamarosan össze is rántotta álomegyüttesének tagjait, bár nem volt könnyen megugorható a felállított mérce. Feltett szándéka volt összetrombitálni a világ legjobb Funky zenészeit egy album erejéig, akikre ma “testvéreiként” tekint. Ők: Steve Pearce (basszusgitár), Frankie Tontoh (dob), Otha Smith és Melvin Duffy (elektromos gitár), valamint Andrew Murray (zongora). Innen ered a Brother Strut név is, amely lényegében testvéri támaszt jelent.

Nem csak két albumot jelentettek meg a megalakulásuk óta, hanem megannyi projekten dolgoztak együtt olyan nagy formátumú zenészekkel, előadókkal, mint (vigyázat, nagyon hosszú és színes a lista!): Van Morrison, Stevie Wonder, Herbie Hancock, Madonna, Elton John, Sting, George Micheal, Robbie Williams, Al Green, Level 42, Amy Winehouse, George Michael and Don Blackman. The Temptations, Phil Collins, The Supremes, Ramsey Lewis, Detroit Spinners, Tina Turner, Robbie Williams, Jools Holland, UB40, Elkie Brooks, Chris Difford, KT Tunstall, The Waterboys, Joe Cocker, Christina Aguilera, Alicia Keys, Leona Lewis and Natasha Bedingfield.

Ha hihetünk a Brother Strut önbevallásának, az imént felsorolt művészek összesen megközelítőleg egy milliárd dalt adtak el, és ezeknek több mint a felén a srácok zenéltek!

Az első albumról

Ugye megvan a Sheryl Crow-féle First Cut Is The Deepest című dal? Hogy jön ez ide?

A Brother Strut első albuma 2014 májusában jelent meg, és a First Strut is The Deepest címet viselte. Ebből is látszik, hogy a srácok szívesen csinálnak mindenből viccet. Nem veszik túl komolyan magukat, viszont a zenélésben vérprofik. Eközben nagyon természetesek és lazák képesek maradni; allűröktől mentes, igazi zenészek. Ez már az első albumon is megmutatkozik, amelyet az alapító Stevie Jones a BBC-díjas Megan Henwooddal karöltve írt meg.

Olyanok a groove-ok, hogy legszívesebben zsebre tennéd őket!

Jones célja a három album összeállításakor mindvégig az volt, hogy a fő hangsúly a zenészeken maradjon. Nem szeretett volna konkrét “arcot” a bandához; azért, hogy a fókusz a hangszereken maradjon, a hangzás pedig albumról albumra változatos legyen, úgy döntött, az énekeseket folyamatosan cserélni fogja. Ennek eredményeképpen dolgozott a már említett Megan Henwoddal…


… John James Newmannel (a 2012-es The Voice egyik ma is nagyon népszerű énekesével)…

Ben Leevel (Joe Brown énekes-gitárosával)…

Mike Davies-szel (Eliza Doolittle és Jessie J énekes-gitárosával)…

valamint Sam Tannerrel.

Az új album: What We Got Together

A Brother Strut második saját lemeze, a What We Got Together április 8-án vált elérhetővé az iTunes-ban. Mivel nagy rajongók vagyunk, gyorsan le is csaptunk rá: igazán finom munka! Már forgatjuk is a Luxfunk Radión! Kifejezetten csípjük a címadó dalt, amelyet nagyon erősen áthat a “tesó” feeling. Ezek az emberek szeretik egymást, és azt is nagyon, amit csinálnak. Ugye, hogy csak így érdemes?

Nagyon kedveljük a srácok masszív tudásán és rengeteg gyakorlásán alapuló, eközben szívből, zsigerből való játékát, amelybe a Love And Only-ben is belekóstolhatunk.

Ha már a szeretetről beszéltünk… nem csak egymásért, hanem a koktélokért is nagyon odalehetnek, mert különben nem tudtak volna ilyen dalt csinálni a Pina Coladáról.

Szerencsére nem csak a koktélokat szeretik, hanem Marvin Gaye-t is, különben nem születhetett volna meg ez a szép dal: Song For Marvin.

A 10 dalt tartalmazó album még jó néhány klassz percet fog okozni annak, akinek felcsillant a szeme erre a válogatásunkra. Reméljük, Te is legalább annyira fogod kedvelni, mint amennyire mi! Ha szeretnéd, támogasd az együttest azzal, hogy megvásárolod a What We Got Together című albumát az iTunes-ból, hiszen ha valami, akkor az ilyen zene érdemli meg igazán a minél nagyobb publicitást és támogatást! Kultúrmissziónknak engedve most már mi is népszerűsítjük őket a Luxfunk Radión, ahol már forgatjuk a dalaikat.

Te elcsípted már valamelyiket a Luxfunk Radión?

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá