fbpx

Itt az első két dal, nyáron jön az új TLC album! – Milyen címet adnátok neki?

Itt az első két dal, nyáron jön az új TLC album! - Milyen címet adnátok neki?

Tlc - Haters album cover

Itt az első két dal, nyáron jön az új TLC album! Milyen címet adnátok neki?

A sajtónyilatkozatok szerint a TLC ötödik, utolsó stúdióalbuma még idén nyáron, június 30-án a rajongók kezébe fog kerülni. Ehhez azonban szükség van a segítségükre – akár a tiétekre is, hiszen címet kell találni neki!

 

Mielőtt a ma történéseinek taglalásába kezdenénk, ne feledkezzünk meg a múltról, és 5 perc 14 másodperces hallgatással emlékezzünk meg nem csak ‘95-ről, hanem Lisa “Left Eye” Lopezről, akinek többek között a Waterfalls dalszövegét is köszönhetjük, és aki 2002-ben, autóbalesetben hunyt el.

Sem Left Eye öröksége, sem Tionne “T-Boz” Watkins és Rozonda “Chilli” Thomas alkotó energiái nem vesztek el. A négy Grammy-díjat elnyert, csak az USA-ban több mint 22 millió lemezt eladott, így gyémántlemez minősítést érdemlő TLC új lendülettel és 11 vadiúj dallal, valamint a legnagyobb slágerek re-mastered verzióival tér vissza! Hallható lesz az albumon a No Scrubs

… a Creep, az Unpretty, a Baby-Baby-Baby és a Diggin’ on You is, de nem fogunk nyakig elmerülni a múltban, csak derékig; köszönhetően a várhatóan izgalmas és egyszerre finom daloknak.

Még cím nélkül, de a rajongókkal

Bill DigginsT-Boz és Chilli menedzsere szerint a lányok éjt nappallá téve dolgoznak az egyelőre még név nélküli, ötödik, nagy, utolsó albumukon. Mivel nem “csak” egy új release érik napról napra kiforrottabbá, hanem komplex érzelmi és zenei örökségről van szó, a csapat úgy döntött, hogy a munkálatokba bevonja a rajongóit. Már 2015 januárjában felkérték őket – vagy mondjuk ki, az internet földrajzi határokat nem ismerő jellege okán, minket  -, hogy a Kickstarteren támogassák anyagilag az album elkészítését. Jelenleg a megcélzott 150 ezer dolláros összeg helyett kicsivel több mint 430 ezer dollárt dobtak össze a legnagyobb fanok, akiket a csapat megkért arra is, hogy segítsenek megtalálni a tökéletes címet. A tét nagy, a fantáziák beindultak, hiszen sokan szeretnének a TLC történetének záró akkordjaihoz hozzátenni valamit.

Miért ne lehetne a nyerő ötlet egy Luxfunky-arcé?
Ötletelni ér persze élesben a Kickstarteren, de a cikk Facebook posztja alatt is! 
Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, írjátok meg nekünk!

Hogyan szól majd?

Billboard interjújában Chilli azt nyilatkozta, hogy nagyon izgatottak, hiszen klasszikus TLC hangzásvilággal készülnek, de az album ennek ellenére nem lesz tipikus “régi zene”, hanem megmutatja majd, milyen a TLC a ma hatásaival. Ez nagyon nehéz feladat, hiszen “úgy kell előre lépni, fejlődni, hogy megtartsd azt a kulcs összetevőt, amely azzá tesz, aki valójában vagy, azzá a művésszé, akit az emberek szeretnek és csodálnak.”- mondta Chilli, és hozzátette, hogy a szíve mélyén úgy érzi, pontosan ez az, amit most megvalósítanak.

Győződjetek meg erről személyesen az első, áprilisban megjelent Way Back című dal meghallgatása után, amelyben még Snoop Dogg is feltűnik!

A Kickstarteren kifejtik, amellett, hogy hűek maradnak az eredeti hangzáshoz, olyan fontos témákat és élettapasztalatokat vesznek elő a dalokban, amelyekkel nap mint nap, bárhol, bárki szembesülhet. Trendektől független, kortalan, eredeti zenével készülnek utolsó albumukban, amelyet áthat majd Lisa szellemisége is. Külön kiemelik, hogy az eredeti team tagjaival dolgoznak most is, például a díjnyertes Kandi Burruss-szal, aki No Scrub dalszövege mellett írt többek között a Destiny’s Childnak (Bills, Bills, Bills) és legutóbb Ed Sheerannek, az őrült sikerű Shape Of You-t.

Vágjátok a centit, Funky-arcok, már nincs sok hátra június 30-ig, amikor is az első között számolunk be a teljes albumról! Addig is hadd szóljon az újabb, igazán friss, még csak pár napos csemege, a Haters.

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá