Itt az első két dal, nyáron jön az új TLC album! – Milyen címet adnátok neki?

Tlc - Haters album cover

Itt az első két dal, nyáron jön az új TLC album! Milyen címet adnátok neki?

A sajtónyilatkozatok szerint a TLC ötödik, utolsó stúdióalbuma még idén nyáron, június 30-án a rajongók kezébe fog kerülni. Ehhez azonban szükség van a segítségükre – akár a tiétekre is, hiszen címet kell találni neki!

 

Mielőtt a ma történéseinek taglalásába kezdenénk, ne feledkezzünk meg a múltról, és 5 perc 14 másodperces hallgatással emlékezzünk meg nem csak ‘95-ről, hanem Lisa “Left Eye” Lopezről, akinek többek között a Waterfalls dalszövegét is köszönhetjük, és aki 2002-ben, autóbalesetben hunyt el.

Sem Left Eye öröksége, sem Tionne “T-Boz” Watkins és Rozonda “Chilli” Thomas alkotó energiái nem vesztek el. A négy Grammy-díjat elnyert, csak az USA-ban több mint 22 millió lemezt eladott, így gyémántlemez minősítést érdemlő TLC új lendülettel és 11 vadiúj dallal, valamint a legnagyobb slágerek re-mastered verzióival tér vissza! Hallható lesz az albumon a No Scrubs

… a Creep, az Unpretty, a Baby-Baby-Baby és a Diggin’ on You is, de nem fogunk nyakig elmerülni a múltban, csak derékig; köszönhetően a várhatóan izgalmas és egyszerre finom daloknak.

Még cím nélkül, de a rajongókkal

Bill DigginsT-Boz és Chilli menedzsere szerint a lányok éjt nappallá téve dolgoznak az egyelőre még név nélküli, ötödik, nagy, utolsó albumukon. Mivel nem “csak” egy új release érik napról napra kiforrottabbá, hanem komplex érzelmi és zenei örökségről van szó, a csapat úgy döntött, hogy a munkálatokba bevonja a rajongóit. Már 2015 januárjában felkérték őket – vagy mondjuk ki, az internet földrajzi határokat nem ismerő jellege okán, minket  -, hogy a Kickstarteren támogassák anyagilag az album elkészítését. Jelenleg a megcélzott 150 ezer dolláros összeg helyett kicsivel több mint 430 ezer dollárt dobtak össze a legnagyobb fanok, akiket a csapat megkért arra is, hogy segítsenek megtalálni a tökéletes címet. A tét nagy, a fantáziák beindultak, hiszen sokan szeretnének a TLC történetének záró akkordjaihoz hozzátenni valamit.

Miért ne lehetne a nyerő ötlet egy Luxfunky-arcé?
Ötletelni ér persze élesben a Kickstarteren, de a cikk Facebook posztja alatt is! 
Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, írjátok meg nekünk!

Hogyan szól majd?

Billboard interjújában Chilli azt nyilatkozta, hogy nagyon izgatottak, hiszen klasszikus TLC hangzásvilággal készülnek, de az album ennek ellenére nem lesz tipikus “régi zene”, hanem megmutatja majd, milyen a TLC a ma hatásaival. Ez nagyon nehéz feladat, hiszen “úgy kell előre lépni, fejlődni, hogy megtartsd azt a kulcs összetevőt, amely azzá tesz, aki valójában vagy, azzá a művésszé, akit az emberek szeretnek és csodálnak.”- mondta Chilli, és hozzátette, hogy a szíve mélyén úgy érzi, pontosan ez az, amit most megvalósítanak.

Győződjetek meg erről személyesen az első, áprilisban megjelent Way Back című dal meghallgatása után, amelyben még Snoop Dogg is feltűnik!

A Kickstarteren kifejtik, amellett, hogy hűek maradnak az eredeti hangzáshoz, olyan fontos témákat és élettapasztalatokat vesznek elő a dalokban, amelyekkel nap mint nap, bárhol, bárki szembesülhet. Trendektől független, kortalan, eredeti zenével készülnek utolsó albumukban, amelyet áthat majd Lisa szellemisége is. Külön kiemelik, hogy az eredeti team tagjaival dolgoznak most is, például a díjnyertes Kandi Burruss-szal, aki No Scrub dalszövege mellett írt többek között a Destiny’s Childnak (Bills, Bills, Bills) és legutóbb Ed Sheerannek, az őrült sikerű Shape Of You-t.

Vágjátok a centit, Funky-arcok, már nincs sok hátra június 30-ig, amikor is az első között számolunk be a teljes albumról! Addig is hadd szóljon az újabb, igazán friss, még csak pár napos csemege, a Haters.

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá