fbpx

La’Porsha Renae, a Fekete Dinamit – A nő, akit nem lehet legyűrni!

La’Porsha Renae, a Fekete Dinamit - A nő, akit nem lehet legyűrni!

La Porsha Renae

La’Porsha Renae, a Fekete Dinamit A nő, akit nem lehet legyűrni!

La’Porsha Renae még csak 24 éves, de komoly megpróbáltatásai után úgy énekel, mint aki mögött egy teljes élet összes küzdelme hever, megmászva, legyőzve. Libabőr minden négyzetmiliméteren!

 

Képzelj el egy kislányt, aki az édesanyja szépségszalonjában már 6 éves korától Michael JacksontWhitney Houstont, Tina TurnertCeline Diont és Beyoncét énekel – és ez kicsit sem kínos, mert zavarbaejtően jól csinálja! A Mississippiből származó nő fiatal kora ellenére legnagyobb példaképeinek az útjára lépett, de nem az árnyékukban kaptat fölfelé. Ha meghallgatod ezt a felvételt, megérted.

Szívből fülbe robban

La’Porsha Renae az elkövetkező évek egyik legnagyobb tehetsége. Olyan előadó, akinek a szájából nem zenébe burkolt dalszövegek peregnek, hanem olyan, aki a hangjával, a személyiségének mélységével filmet tud forgat a fejedben, amikor énekel. Érzed és látod, amit üzenni akar. La’Porshát hallgatni olyan, mint pofont kapni az élettől, majd újra sorba állni érte, mert annyira felszabadító. Ilyen élményt nyújt Jill Scott dalának a feldolgozása is.

Porshának ahogyan a hangja, úgy az élete sem volt könnyű. Tizenhat évesen sikertelenül és még éretlenül próbálta meg az American Idolt, de hangos sikert csak másodjára, a tavalyi döntőben ért el, amikor másodikként végzett a tehetségkutató 15. szériájában. A két próbatétel között eltelt néhány évben minden olyan sérülést megkapott az élettől – és a férjétől -, amely ahhoz kellett, hogy ilyen énekesnő válhasson belőle. Miután megszerezte diplomáját, férjével megromlott a viszonyuk és La’Porsha is egy lett azok közül, akik szinte észrevétlenül váltak családon belüli erőszak áldozatává. Úgy döntött, hogy  kiszakadva az ördögi körből, mindössze egy hónapos kislányával új életet kezdenek. A kicsi még az American Idol válogatására is elkísérte, és Jennifer Lopez ölében legalább akkora sikert aratott, mint Porsha, aki a Radiohead Creep című dalát adta elő saját feldolgozásban.

Az American Idol során hatalmas rajongótáborra tett szert, a zsűrit lenyűgözte a hangja és a belőle áradó kisugárzás. Ezt a Proud Mary feldolgozást – és a közönség sikítozását – hallgatva elég világos, mi történt a színpadon. Felrobbant a Fekete Dinamit!

Amikor Mary J. Blige No Dramáját színpadra vitte, tulajdonképpen magáról, az elszenvedett bántalmazásokról énekelt. A megindultságtól néha még ez az erős hang is megremegett.

Van élet az American Idol után

Miután másodikként végzett a tehetségkutatóban, mindenki biztos volt benne, hogy ajtók fognak kinyílni előtte. Így is történt. La’Porsha bejelentette, hogy szerződést írt alá a Big Machine-nel és a Motown Records-szal. Mi a Motown közreműködésének köszönhető, következő feldolgozást hallgatva fedeztük fel. Prince biztosan nem forog a sírjában, és Alicia Keys előadására sem hoz szégyent ez a remek cover.

Első saját dala a Battles volt, amellyel a emléket állított a küzdelmes éveknek. Porsha megküzdötte a maga csatáit, és íme az eredmény, amelyből az első héten több mint 7000 darab fogyott, miközben a dal a 22. helyre került az Egyesült Államok R&B kislemez listáján. A Battles-ből készült egy ún. Gold Medal Mix, ugyanis az amerikai női tornacsapat ezt választotta hivatalos dalának a 2016-os nyári Olimpiára.

Already All Ready – “Végre minden készen áll”

Első stúdióalbumára sem kellett sokat várni, ugyanis idén, március 31-én jelent meg az Already All Ready, amelynek dalai sajnos hiányosan lelhetők fel a videómegosztókon. Ha teheted, mindenképpen hallgasd meg Spotify-on vagy iTunes-on! Megéri, hiszen olyan gyöngyszemeket tartalmaz, mint a cikkünk legelején hallható Good Woman. Nem csak mi díjazzuk ennyire La’Porsha munkásságát: a Billboard Magazin a Top Heatseekers listáján elsőnek választotta. Az album nem csak jó, hanem kedves is: a borítón Porsha kislánya is szerepel, hiszen anyukája neki ajánlotta a teljes albumot.

Renae azt nyilatkozta, hogy  szeretett volna olyanokat inspirálni, akik ugyanolyan sok bizonytalanságot hordoznak magukban, mint ő régen, a bántások és többek között szokatlan haja, illetve erőteljes alkata miatt. Ma már büszke arra, aki volt és akivé vált. Szerintünk is minden joggal az lehet!

Ne feledd, a dalokat Spotify-on és iTunes-on éred el a legjobb minőségben!

Ha tetszett La’Porsha hangja és dalai, oszd meg velünk véleményedet a Facebookon, és ajánlj nekünk olyan előadókat, akiket szerinted egy Funky-arcnak ismernie kell! Számítunk a véleményedre!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá