fbpx

Leela James – “Baby Etta” tarol

Leela James - “Baby Etta” tarol

Leela James

Leela James “Baby Etta” tarol

R’n’B-t, Soult és Blues-t énekel, ismerős, telt és nem feledhető hangjával, karizmájával nyomot hagy az emlékezetben. Ő Leela James, Etta James unokája. Vagy mégsem?

 

 

Change is Gonna Come

A 31 éves énekesnő 2003-óta színesíti a zenei palettát, első lemezét azonban két évvel később, 2005-ben jelentette meg a Warner Bros Records kiadásában. Az R’n’B – Funk – Gospel debütáló albuma, a  Change Is Gonne Come hangsúlyos utalás Sam Cooke azonos című legendás dalára 1963-ból, amelyre a jól azonosítható Leela James- stílus is épül.

 

Az albumon többek között Raphael SaadiqWyclef Jean és Kanye West is közreműködött producerként Leela James mellett, aki 22 évesen, 19 dalt tartalmazó albumával felkerült a Billboard 200-as listájára, több mint 180 ezer eladott példányszámú lemezével.

Ezek a dalok és az énekesnő többi munkája is hűen tükrözi jellegzetes stílusát, amelyet  többek között James Brown, Roberta Flack, Toni Braxton, Marvin Gaye, Donny Hathaway, Gladys Knight, Mavis Staples és Stevie Wonder zenéje inspirál.

A nagy öregek előtt tisztelgő dalok mellett az albumon több saját szerzemény is meghallgatható, ahogyan a Kanye West és Leela James által jegyzett It’s Alright is.

De a ’96-os év egyik legnagyobb No Doubt slágere is, a Don’t speak, áthangszerelve.

Let’s Do It Again

A következő években Leela James előtt megnyíltak a kapuk. Turnézott a The Black Eyed Peas-zel, Macy Gray-jel, és énekelt Ray Charles posztumusz albumán, a Genius & Friends-en egy dalt, amely így szól:

Következő albumát 2009-ben adta ki ezúttal a Shanachie Records gondozásában, amely a Let’s Do It Againcímet viseli. Kifejezve tiszteletét, ezúttal a The Staples Singers előtt, akik ennek az albumnak a létrehozásában inspirálták.

Ezek a dalok is főként a ’60-as, ’70-es, sőt ’80-as évek legnagyobb zenéinek átdolgozásai, Leela James-értelmezései.

My Soul

Egy évvel később, 2010-ben jelent meg harmadik albuma a Stax Records-nál, amelyről nagyon elismerően nyilatkoztak a kritikusok. A US Hip Hop / R&B Charton a hetedik helyen nyitott, a Billboard 200-on pedig a 37. helyig jutott, nagyot ugorva első albumához képest (180. hely). Így szól az első szám:

De tükrözi az album jellegzetes hangulatát a következő is:

Loving You More… In The Spirit Of Etta James

2012-ben követve a saját hagyományait, Leela James egy Etta James-t idéző albummal rukkolt elő, aki ikon volt a számára. Gyerekkorát is végigkísérte ez a hasonlóság, első éneklései alkalmával szinte azonnal ráragadt a “Baby Etta” becenév is. Sőt, eltrejedt az a pletyka is, hogy unokája a legendás hangú énekesnőnek. Ezt egy interjúban megcáfolta. Ugyan vérrokonság nem köti őket, azonban – ahogyan nyilatkozta is – lélekben vállalja a megtisztelő “rokonságot” és nevet.

A többi dalba itt tudtok belehallgatni vagy Spotify-on és iTunes-on is élvezhetitek!

Fall For You

Legújabb, negyedik albuma idén júliusban jelent meg, osztatlan sikert aratva. Az olyan dalok, mint a címadó Fall For You

…vagy a pikáns So Good. Ezek a dalok nagy elvárásokat és szép reményeket vetítenek elénk a következő albumokkal kapcsolatban. A megjelenésükig sok sikert kívánunk Leelának, akit októberben Soul Train Díjra jelöltek!

Leela James-ért és eredeti, ütős zenékért kövesd most is a Luxfunk Radiót! 

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá