Love, Marriage & Divorce – Toni Braxton és Babyface visszatért

Toni Braxton - Babyface - Love, Marriage & Divorce album

Love, Marriage & Divorce Toni Braxton és Babyface visszatért

Február 4-én megjelent Toni Braxton és Babyface legújabb albuma, a Love, Marriage & Divorce, amely mindkettejük számára nagy visszatérés, és új kezdet.

 

Toni Braxton a slágerlisták és a legnevesebb zenei díjak koronázatlan királynője: 6 Grammy- díj tulajdonosa, és hatszoros American Music Awards díjazott. Pályafutása során többször uralta a slágerlisták első helyeit, és több mint 40 millió albumot adott el jellegzetes kontraalt hangjával.

A kezdetek

Énekesnői karrierje 1989-ben kezdődött, amikor négy húgával közösen megalapították a The Braxtons-t. Az együttes nem aratott jelentősebb sikert, azonban Kenneth „Babyface” Edmonds producerként ekkor figyelt fel rá: ez az ismeretség indította el Toni Braxton szólókarrierjét. 1992-ben közös számuk, a Give U My Heart -amely a Boomerang c. Eddie Murphy film egyik betétdala- sláger lett. Toni ezek után szerződött le a LaFace Records-szal, amelyet Babyface és Antonio „L.A” Reid alapított.

Az első szólóalbum

Az első szólóalbum 1993-ban készült el, Toni Braxton címmel. Az album a Billboard 200 lista első helyéig is eljutott. Az Another Sad Love Song és Breathe Again szintén nagyon jól teljesített a Billboardon és a brit slágerlistákon. Toni Braxton három Grammy- díjat nyert ezért a munkájáért, mint legjobb új és legjobb női R&B előadó. Az album nyolcszoros platinalemez lett, amelyből több mint 15 milliót adtak el.

Secrets

Második albumát 1996-ban jelentette meg, amelyet máig a legsikeresebbnek tekintenek. 92 hetet töltött az amerikai albumslágerlistán, és akár az előző lemez, nyolcszoros platinalemez lett. A két Grammy- díjat nyert Secrets-en hangzik el a legendás Un- Break My Heart, amely 11 hétig vezette a Billboard Hot 100 és Hot Dance Singles listát. Ez a dal vált a Billboard történetében a második, női előadóhoz köthető, legnagyobb példányszámban elkelt kislemezzé. Ezt a teljesítményt csak Whitney Houston I Will Always Love You-ja előzi meg.

Visszaesés

Harmadik albumát, a The Heatet 2000-ben hallgathatták meg a rajongók. A lemez magánéleti válságok után jelent meg, jó kritikákat kapott, azonban nem produkált olyan eladási sikereket, mint az előző két szólólemez. Toni Braxton ettől függetlenül ugyanebben az évben a Soul Train Awards-on Aretha Franklin- díjat kapott az év előadója kategóriában, illetve újabb Grammy- díjat, az American Music Awards díjkiosztón pedig harmadjára nyerte el a legjobb R&B album díját. A lemez leghíresebb száma a Just Be a Man About It volt:

A negyedik albumra, a 2002-es More Than A Womanre hiphoposabb hangzásvilág jellemző az addigiakhoz képest. Nem ezért az újításért, hanem a nem megfelelő reklámozásért azonban jóval kevésbé volt sikeres, mint az előzőek. Három év múlva a 2005-ös Libra című albumát már a Blackgrounds-hoz igazolva készítette, de az új kiadóval sem tudták kiküszöbölni az előző hibákat, sőt. Az elkövetkező években hosszú pereskedés és tárgyalások után Toni Braxton végre elszakadhatott a Blackgrounds-tól, hogy az Atlantic Records-nál megjelentethesse a Pulse című lemezét 2008-ban. Az album Yesterday kislemeze pedig a 2000-es Just Be a Man About It óta az énekesnő legnagyobb slágere lett.

Az új lendület: Love, Marriage & Divorce

Mint írtuk, az album február 4-én jelent meg, berobbanva a Valentin napra hangolódó, szerelmes Toni Braxton rajongók világába, sikerrel. Az énekesnő 2009-es válása után a tapasztalatai, érzelmei inspirálta albumot Babyface-szel közösen készítette, akivel ’92 óta írnak közösen slágereket. Az utóbbi időben azonban szünetet tartottak. Toni Braxtonnak hat, Babyface-nek pedig hét éve nem jelent meg új albuma, így a Love, Marriage & Divorce érett visszatérés az R&B világába. Az album kislemezei, a Hurt You és a Where Did We Go Wrong már 2013-ban előhangolták a rajongókat: a lemez februári debütálásakor a Billboard 200-on a 4. helyen nyitott, és első lett a Billboard R&B/Hip- Hop Album listáján, miközben ostromolja a brit, belga, holland, japán és koreai slágerlistákat is.

A klipek megjelenéséig hallgasd Toni Braxtont és Babyface-t a Luxfunk Radion!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá