Megjelent Candy Dulfer új albuma – Nagyon szaxy!

Candy Dulfer new album - together

Megjelent Candy Dulfer új albuma Nagyon szaxy!

Április 14-én, hat év után megjelent Candy Dulfer legújabb albuma, a Together, így 15 számon keresztül élvezhetjük Candy vagány és eredeti szaxofon zsenijét. Van benne felfedeznivaló!

 

Miből lesz a Candy Dulfer…

A holland származású, kortalan karakterű és muzikalitású Candy Dulfer ‘81-ben robbant be a Smooth Jazz, a Funky világába, de már hat éves korában belebolondult a szaxofonba, szintén szaxis édesapjának, Hans Dulfernek hatására. Debütáló, ‘90-ben megjelent Saxuality albumát a szakma Grammy-jelöléssel jutalmazta, a közönség pedig főétkezések helyett fogyasztotta…

…akárcsak a soron következő Sax-a-Go-Gót.

A többi tíz sem okozott csalódást; stabilan hozta a Candy Dulfertől megszokott zeneiséget. A 2011-es Crazyalbum címadó dala például így szólt élőben…

A tizenegyedik, Together címet viselő album sem lóg ki a sorból. Most a végére járunk, miért – és hogyan!

Together, az új album – Ha szax, akkor Candy!

Már Prince is megmondta: “ha szaxofon kell, Candy-t hívom”. Nem tudunk és nem is akarunk vitatkozni a Herceggel, aki azonnal felfedezte a tehetséget a 19 évesen is már ultra jó, tehetséges és pikáns csajban, aki az évek során kicsit sem veszített ezekből a tulajdonságaiból, a csajosságából – 47 évesen nem csak a zenéje, hanem ő is ugyanolyan dögös, mint ezelőtt. Nézzétek csak, hogyan nyilatkozott Húsvétkor a legújabb albumról!

Together magabiztosan szexi, érett, de fiatalosan játékos. Candy Dulfer se a minőségi Funky-ból, se a jellegzetes szaxofonból nem engedett – mindezt úgy, hogy nem félt megújulni. Az albumot a Jazz, a Disco, a Soul és a Dance, valamint az R’n’B hatja át, de nem veszik el a klasszikus stílusjegyek megszokott mixelésében, hanem sajátos módon ülteti fel a dalokat a mai zenék hullámvasútjára. Szaxofon játéka jól konstruált, mégsem mesterséges. Hidat képez múlt, jelen és jövő között, a kérdőjelek helyett felkiáltójeleket hagyva maga után; és persze a második, majd sokadik újrahallgatás ígéretét.

A dalok egyelőre nem, vagy csak elvétve érhetők el a videómegosztó portálokon, de egy-két gyöngyszemre még így is rábukkantunk. Ilyen például a Together első dala, a How It’s Done, amelynek hangulata tükrözi a teljes album átható energiáját.

A Funky királynője mit sem engedett a lendületéből: bizonyos dalokba például csepegtetett egy kevés elektronikus hangzást. Ilyen az Age, a Lounge és klubzene határán mozgó, R’n’B csengésű So Close, de a riói hangulatot idéző, modern What U Do is…

Ahogyan már utaltunk is rá, Candy Dulfer ezúttal sem veszítette el “kendidálferségét”, amelyre a bizonyíték a Promises és a Hold Up Chance, valamint az After Tonight stúdiófelvétele a szintén holland Ricardo ‘Phatt’ Burgrusttal, aki zeneszerzőként, producerként és előadóként dolgozik. Együttműködött már Chaka Khannal és az amerikai rapper Rick Rossal is.

Egyszer ki kell, hogy mondjuk egyértelműen, bár sejtitek: a szaxi nagyon szexi ezen az albumon is! Le sem merjük írni, miket művelnénk a Love Intro és Love Outro percei alatt, vagy a Sincerity-t hallgatva, hadd szárnyaljon szabadon a fantáziátok! Ne hagyjátok ki ezeket a szerzeményeket sem a hallgatási listáról!

Together a Funky-ra éhes fülnek kiadós lakoma, így bátran ajánljuk a komplett album bármely dalát. A megjelenés óta mi már szanaszéjjel hallgattuk, és biztosak vagyunk benne, hogy hasonlóan szuper élményeket ad majd nektek is. Éppen ezért ajánljuk, hogy csemegézzetek ITT, vagy ugorjatok rá a Spotify-on, hogy kifogástalan minőségben élvezhessétek A Zenét, hiszen semmi nem tűnt el Candy Dulferből, csak egy kicsit felfrissült és még jobban kiteljesedett. Ne lepődjetek meg, ha a Luxfunk repertoárjában máris felcsendülnek ezek a klassz dalok…

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá