fbpx

Megjelent Candy Dulfer új albuma – Nagyon szaxy!

Megjelent Candy Dulfer új albuma - Nagyon szaxy!

Candy Dulfer new album - together

Megjelent Candy Dulfer új albuma Nagyon szaxy!

Április 14-én, hat év után megjelent Candy Dulfer legújabb albuma, a Together, így 15 számon keresztül élvezhetjük Candy vagány és eredeti szaxofon zsenijét. Van benne felfedeznivaló!

 

Miből lesz a Candy Dulfer…

A holland származású, kortalan karakterű és muzikalitású Candy Dulfer ‘81-ben robbant be a Smooth Jazz, a Funky világába, de már hat éves korában belebolondult a szaxofonba, szintén szaxis édesapjának, Hans Dulfernek hatására. Debütáló, ‘90-ben megjelent Saxuality albumát a szakma Grammy-jelöléssel jutalmazta, a közönség pedig főétkezések helyett fogyasztotta…

…akárcsak a soron következő Sax-a-Go-Gót.

A többi tíz sem okozott csalódást; stabilan hozta a Candy Dulfertől megszokott zeneiséget. A 2011-es Crazyalbum címadó dala például így szólt élőben…

A tizenegyedik, Together címet viselő album sem lóg ki a sorból. Most a végére járunk, miért – és hogyan!

Together, az új album – Ha szax, akkor Candy!

Már Prince is megmondta: “ha szaxofon kell, Candy-t hívom”. Nem tudunk és nem is akarunk vitatkozni a Herceggel, aki azonnal felfedezte a tehetséget a 19 évesen is már ultra jó, tehetséges és pikáns csajban, aki az évek során kicsit sem veszített ezekből a tulajdonságaiból, a csajosságából – 47 évesen nem csak a zenéje, hanem ő is ugyanolyan dögös, mint ezelőtt. Nézzétek csak, hogyan nyilatkozott Húsvétkor a legújabb albumról!

Together magabiztosan szexi, érett, de fiatalosan játékos. Candy Dulfer se a minőségi Funky-ból, se a jellegzetes szaxofonból nem engedett – mindezt úgy, hogy nem félt megújulni. Az albumot a Jazz, a Disco, a Soul és a Dance, valamint az R’n’B hatja át, de nem veszik el a klasszikus stílusjegyek megszokott mixelésében, hanem sajátos módon ülteti fel a dalokat a mai zenék hullámvasútjára. Szaxofon játéka jól konstruált, mégsem mesterséges. Hidat képez múlt, jelen és jövő között, a kérdőjelek helyett felkiáltójeleket hagyva maga után; és persze a második, majd sokadik újrahallgatás ígéretét.

A dalok egyelőre nem, vagy csak elvétve érhetők el a videómegosztó portálokon, de egy-két gyöngyszemre még így is rábukkantunk. Ilyen például a Together első dala, a How It’s Done, amelynek hangulata tükrözi a teljes album átható energiáját.

A Funky királynője mit sem engedett a lendületéből: bizonyos dalokba például csepegtetett egy kevés elektronikus hangzást. Ilyen az Age, a Lounge és klubzene határán mozgó, R’n’B csengésű So Close, de a riói hangulatot idéző, modern What U Do is…

Ahogyan már utaltunk is rá, Candy Dulfer ezúttal sem veszítette el “kendidálferségét”, amelyre a bizonyíték a Promises és a Hold Up Chance, valamint az After Tonight stúdiófelvétele a szintén holland Ricardo ‘Phatt’ Burgrusttal, aki zeneszerzőként, producerként és előadóként dolgozik. Együttműködött már Chaka Khannal és az amerikai rapper Rick Rossal is.

Egyszer ki kell, hogy mondjuk egyértelműen, bár sejtitek: a szaxi nagyon szexi ezen az albumon is! Le sem merjük írni, miket művelnénk a Love Intro és Love Outro percei alatt, vagy a Sincerity-t hallgatva, hadd szárnyaljon szabadon a fantáziátok! Ne hagyjátok ki ezeket a szerzeményeket sem a hallgatási listáról!

Together a Funky-ra éhes fülnek kiadós lakoma, így bátran ajánljuk a komplett album bármely dalát. A megjelenés óta mi már szanaszéjjel hallgattuk, és biztosak vagyunk benne, hogy hasonlóan szuper élményeket ad majd nektek is. Éppen ezért ajánljuk, hogy csemegézzetek ITT, vagy ugorjatok rá a Spotify-on, hogy kifogástalan minőségben élvezhessétek A Zenét, hiszen semmi nem tűnt el Candy Dulferből, csak egy kicsit felfrissült és még jobban kiteljesedett. Ne lepődjetek meg, ha a Luxfunk repertoárjában máris felcsendülnek ezek a klassz dalok…

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá