fbpx

Mona Lisa táncolni akar – Sheila E. és legújabb videóklipje

Mona Lisa táncolni akar - Sheila E. és legújabb videóklipje

Sheila E. - Icon - Mona Lisa

Mona Lisa táncolni akar Sheila E. és legújabb videóklipje

A Grammy- díjra jelölt énekesnő, legendás latin- jazz ütőhangszeres Sheila Escovedo 12 év után először rukkolt elő új albummal. A Sheila E. ICON album Mona Lisa című számának hivatalos videoklipje a múlt héten jelent meg, ennek alkalmából írunk Nektek az albumról és Sheila E. zenei múltjáról néhány érdekességet.

 

Prince, Billy Cobham, Lionel Richie, George Duke, Ringo Starr, Phil Collins, Gloria Estefan, Jennifer Lopez, Beyonce, Hans Zimmer, Kanye West, Marvin Gaye, Herbie Hancock, Diana Ross, Carlos Santana, José Feliciano: rövid listája azon nagy zenészeknek, előadóknak, akikkel Sheila Escovedo együtt dolgozott 1976-tól kezdődően, amikor 19 évesen elkezdte zenei pályafutását. Sheila E. beleszületett a zenébe: apja ütőhangszeres, keresztapja pedig Tito Puente, a „Latin Zene Királya”. Hogy mit alakítottak ők hárman a ’80-as években, arról az alábbi videóban győződhetsz meg:

Prince és Sheila E.

A fenti videó 1987-es felvétel. Ekkor Sheila E. már tíz éve ismerte Prince-et, és három éve együtt is zenéltek. Megismerkedésük történetről két variációt is olvashatunk. A szóbeszéd szerint 1978-ban Prince és basszusgitárosa meghallgatta Sheila és apja, Pete Escovedo koncertjét. Amikor a fellépés után bemutatkoztak egymásnak, állítólag Prince ezzel nyitott: „Éppen azon vitatkozunk, hogy melyikünk legyen az első férjed”. Sheila E. szerint viszont Prince koncertjén találkoztak először. A show után a backstage-ben Prince pedig csak annyit mondott, hogy ismeri őt, és követi karrierjének alakulását. Ettől az időszaktól kezdődően azonban nem csak figyelemmel kísérte, hanem alakította is Sheila E. zenei pályafutását, aki a Purple Rain albumon (1984) már több számban is zenélt, vokálozott (Let’s Go Crazy, Erotic City). 1986-os közös számuk, a Love Bizarra Sheila E. Romance 1600 albumán jelent meg, és lett örökzöld klasszikus:

1989-ig dolgoztak együtt szoros egységben, majd 2003-ban rövid ideig, de ahogyan ő fogalmaz, sosem hagyták el egymást igazán.

Toplisták

Sheila E. szólókarrierje során kétszer is első volt a Billboard Hot Dance Club Songs listáján. A Glamorous Life a Billboard 100-as listáján a 7. helyig jutott, míg a The Belle Of St. Mark a 34. helyig.

Az új album

2013-as albuma, a Sheila E. ICON  a 7. szólóalbuma, amely a Mooscious Records gondozásában jelent meg, és a funk, pop, R&B, old school jegyeit viseli magán.  Számos előadó mellett a nagy visszatérésről Prince sem maradhatott le, ennek eredménye az új közös sláger, a The Leader Of The Band:

Illetve figyelmetekbe ajánljuk a Mona Lisát, amely igazi zenei csemege, a legfrissebb, hivatalos videóklip az új albumról:

Az újabb klipek megjelenéséig hallgasd Sheila E.-t a Luxfunk Radion!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá