Paula – Nem új nő, hanem új album!

robin thicke paula album

Paula Nem új nő, hanem új album!

Idén nyáron Robin Thicke, énekes- producer a 2013-as slágerlista-és vitarobbantó Blurred Lines után most új albummal, a Paulával jelentkezett.

 

Robin Thicke-ből Robin Thicke – a kezdetek

Milyen érzés lehet, amikor egy 14 éves fiú első négy dalos demo-kazettája Al Jarreau, majd Brian McKnight kezébe kerül, akivel stúdióba is vonulnak? Robin Thicke, vagy viccesen “Brian McWhite” mindezt megtapasztalhatta, miközben McKnight második albumán, az I Remember You-n dolgoztak együtt. Innen nem volt megállás: Thicke 17 évesen, végzős gimnazistaként már producerként és szövegíróként tartotta fenn magát.

Munkájában sikeres volt, de sokáig a háttérben maradt. Nem úgy, mint 2002-ben, amikor a When I Get You Alone-nal berobbant a köztudatba. A dal Ausztráliában, Belgiumban és Olaszországban a top 20 közé, Új- Zélandon a top 10-be, Hollandiában pedig a top 3-ba került.

Albuma, a The Evolution of Robin Thicke 2005-ben jelent meg, amelynek egyik legnagyobb slágere a Pharrellel felvett Wanna Love U Girl. Ez a videóklipp fordulópontot jelentett, többek között ezért is vált meg Thicke a védjegyévé vált hosszú hajától.

A Lost Without U még az előbbinél is nagyobb sikereket ért el. A Billboard 100-as listáján egészen a 14. helyig jutott, az R’n’B/Hip-hop listáján pedig első lett.

Harmadik szólóalbuma, a Something Else 2008-ban készült el, amelyből 140 ezer darabot adtak el csak az első héten. Az első kislemez a Magic volt.

Az album második kislemeze, a The Sweetest Love is átütő sikereket ért el.

Ötödik albuma, a Love of War 2011-ben jelent meg, amelynek legnagyobb sikere a címadó dal.

A 2013-ban megjelent kislemeze, a Pharrellel és T.I-jal jegyzett Blurred Lines őrült siker lett. A pikáns klipp, amelyet csak az első napon 1 millióan néztek meg, állítólag Paula Pattonnak, Thicke feleségének beleegyezése mellett készült el.

Paula

Robin Thicke és a színésznő Paula Patton közel tíz év együttjárás után, 2004-ben mondták ki az igent, de tavaly végleg elváltak útjaik. Thicke a házasságuk emlékének adózva nevezte el exfelesége után a kapcsolatukat feldolgozó albumot, többek között erről is beszél az alábbi reggeli rádió show-ban, amelynek meghallgatása jó kiindulási alap lehet a lemez felfedezéséhez:

Tracklista

A kritikusok véleményei megosztóak. Egyesek túl kitárulkozónak, mások viszont, például az USA Today kritikusa, Elysa Gardner szerint “Thicke újra bebizonyítja, hogy mennyire finom és kifejező énekes is ő. Az album átgondolt, megmunkált, mindeközben érzelmes és dallam központúbb, mint a Blurred Lines “.

1. “You’re My Fantasy”
2. “Get Her Back”
3. “Still Madly Crazy”
4. “Lock the Door”
5. “Whatever I Want”
6. “Living in New York City”
7. “Love Can Grow Back”
8. “Black Tar Cloud”
9. “Too Little Too Late”
10. “Tippy Toes”
11. “Something Bad”
12. “The Opposite of Me”
13. “Time of Your Life”
14. “Forever Love”

Következzen most az első kislemez az albumról, amely meghatározza az album hangulatát:

Hangolódj a többi dallal is Robin Thicke érzelmesebb oldalára, és hallgasd a Luxfunk Radio-t, ahol esténként játsszuk őket!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá