Snoop Dogg új albummal jelentkezik! – Május 12-én megvásárolható a Bush!

Snoop Dogg Bush album

Snoop Dogg új albummal jelentkezik! Május 12-én megvásárolható a Bush!

Snoop Dogg új albuma, a Bush május 12-én jelenik meg. Olyan előadókkal működik együtt, mint Pharrell Williams, Stevie Wonder és Charlie Wilson. Ezt érdemes lesz meghallgatnotok!

 

 

Snoop Dogg 12. stúdióalbuma, a 2013-as Reincarnated után idén tavasszal a tíz dalt tartalmazó Bush-sal jelentkezik. A dalokat Pharrellel közösen írták, ez garantálja, hogy a zenei ínyencek sem fogják csalódottan elkapcsolni a rádiót: amiben Pharrell keze benne van, abban nem szoktunk csalódni!

Régen

Snoop Dogg és Pharrell nem ezen az albumon dolgozott együtt először. 2002-ben közös dalukkal, a Beautifullal – amelyen a már említett Charlie Wilson is munkálkodott – a U.S. Hot 100-en a hatodik helyig jutottak.

A 2004-ben megjelent Drop It Like It’s Hot még ennél is nagyobb sikert könyvelhetett el: a U.S. Hot 100 listavezető dalává vált.

Akárcsak a Let’s Get Blown, amely szintén 2004-ben debütált, és a következő évben Grammy-díjra jelölték a produceri munkáért, amely a The Neptunes duónak, Pharrell Williams-nek és Chad Hugo-nak a munkáját dicséri.

Most

Ebben az évben a csapat újra összeállt, hogy Snoop Dogg stúdióalbumának új színt adjanak. A Funky-arcok nagy örömére a Funkból ezen az albumon nem lesz hiány! 
Az eredeti tervek szerint a lemez március közepén került volna a boltokba, de a munkálatok elhúzódása miatt csak május 12-én válik elérhetővé. A nagy elvárásoknak Pharrell már megágyazott. Az alábbi rádiós interjúban egyenesen azt állítja, hogy a Bush nagyobbat fog szólni, mint saját albuma, a 2014-es Girl szólt, amelyen olyan rongyosra játszott megaslágerek vannak, mint a Happy, a Marilyn Monroe, a Gust of Wind vagy a Come Get It Bae.

Snoop Dogg szerint a Bush „… teljesen más, mint amit valaha csináltunk.”. A csapat viszont nem változott. Az sok közös munkának köszönhető összeszokottságuk és a hangulat az alábbi videók szerint olyan volt, amit nehéz lenne tovább fokozni.

Pharrell még mindig remek producer és koordinátor, a hangjáról pedig ennél még jobbakat is lehetne írni.

Azért az is könnyen belátható, hogy nem ő az egyetlen nagy hangú a csapatban. És hol van még Stevie Wonder?!

Az albumról egyelőre két dal elérhető. Mindkettő nagyon jól hallgatható, és határozottan érezhető rajta Pharrell stílusa. A Peaches N Cream így szól:

Nem slágergyanúsak. Slágerek. A klipek képi világa külön dicséretet érdemel; elrugaszkodtak az átlagtól, főleg a So Many Pros esetében. Természetesen a Snoop védjegyét képező gyönyörű nők nem hiányozhatnak egyikből sem.

Nagyon várjuk az új albumot, amelynek soron következő dalaival Facebook oldalunkon naprakészen jelentkezünk! Addig is Snoop legyen veletek!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá