Új Joss Stone album – Water For Your Soul

Joss Stone - Water For Your Soul

Új Joss Stone album Water For Your Soul

A nyarat nem csak a szabadságért és a jó időért szerettük, hanem mert megjelent Joss Stone hetedik stúdióalbuma, a Water For Your Soul, amit szívből ajánlunk!

 

Csodagyerek és Wonder Woman

Water For Your Soul a hetedik stúdióalbuma a csodagyerekként, majd wonder womanként számon tartott angol származású dalszövegírő-énekesnőnek, Joscelyn Eve Stokernek, művésznevén Joss Stone-nak. A 28 éves Stone fiatal kora ellenére jelentős zenei múlttal rendelkezik: első albumát 16 évesen adta ki 2003-ban, amikor enyhébb fokú diszlexiája miatt abbahagyta a középiskolát. A háromszoros platinalemezzé vált The Soul Sessionön olyan feldolgozások szerepeltek, mint a Super Duper Love.

A szintén háromszoros platina Mind, Body & Soullal egy év múlva, 2004-ben jelentkezett. A lemez három Grammy-jelölést hozott Jossnak, és 75 ezer példányszámban kelt el az első héten. A You Had Me volt ez egyik jelölt dal, azonban Norah Jones Sunrise-ja szerezte meg végül.

A 2007-es Introducing… Joss Stone volt a harmadik album, amelyen Stone Barbadoson kezdett el dolgozni a producer Raphael Saadiq-kal, aki Mary J. Blige-dzsal, a TLC-vel, Kelis-szel és John Legenddel is dolgozott. A lemezen olyan előadók tűnnek fel mint Lauryn Hill vagy Common.

Következő albuma, a Colour Me Free! 2009-ben jelent meg, ismét Raphael Saadiq közreműködésével, valamint David SanbornSheila E. – akiről itt már írtunk –NasJeff Beck és Jamie Hartmanszereplésével.

A 2011-es LP1 elnevezésű albumát már saját kiadója, a Stone’d Records jelentette meg. Ezen főként Dave Stewart brit producerrel dolgoztak együtt.

Egy évvel később már a rajongók kezébe kerülhetett a hatodik lemez, a The Soul Session Vol.2, amelyen a 2003-as első albumhoz hasonlóan Soul feldolgozásokat hallhatunk a ’60-as, ’70-es, ’80-as évekből. A lemez a brit album chartlistán a hatodik helyről rajtolt. A (For God’s Sake) Give More Power to the People például egy ’71-es The Chi-Lites dal.

Water For Your Soul

Három év feltöltődés után idén nyáron, júliusban jelent meg a legújabb album, a Water For Your Soul, szintén saját kiadójánál a Stone’d Records-nál. Az inspirációt többek között a Super Heavy elnevezésű szupercsapatnak köszönheti, melynek célja a különböző zenei stílusok konvergenciájának megteremtése volt, beleértve többek között a Reggae-t és az indiai zenét. A csapat tagjai között volt Mick JaggerDave Stewart– akivel Stone az LP1-on dolgozott –, Damian Marley és  A. R. Rahman, indiai dalszerző-énekes-producer. Ez a multikulturális, nyitott és szabad környezet már éreztette hatását a The Soul Session Vol.2 című albumon is, de igazán a Water For Your Soul megalkotásakor bontakozott ki: Joss Stone ugyanis engedett a Soulból – bár az album címében szójátékként erősen megmaradt, hiszen a Soul a lelket és a zenei stílust is jelenti – és a Reggae-re nagy hangsúlyt helyezett.

Damien Marley-val több dalon is dolgoztak együtt, ami különleges újítást jelentett ezen az albumon; megszületett az új Joss Stone, aki nem feledte el a gyökereit sem.

Water For The Soulon hitelesen, őszintén szól a Soul, akár a Rock, de nyomokban még az ír zene és flamenco gitár hatása is kellemesen érződik.

Az album főként az emberi érzésekről és kapcsolatokról szól. A Let Me Breathe például egy nem működő szerelemről, az ebből való kilépés vergődéséről szól.

Ezt a témát feszegeti a Stuck On You is.

Cut The Line pedig felbőszült csodálkozás egy érthetetlen szakításon.

A Water For Your Soul témáját és hangzásvilágát nem csak mi, hanem a kritikusok is kedvelték. A Metacritic szerint – amely összesíti az adott albumról íródott kritikákat – a Water For Your Soul 100 pontból jelenleg 62-t megkapott, és a pozitív kritikák fokozatos megjelenésével egyre magasabb pozíciót ér el.

Ha tetszettek ezek a dalok, és ezek után szeretnél még jobban elmélyülni az albumban, akkor kattints, és szerezd meg az egész albumot ITT, és oszd meg a véleményedet a cikk alatt, vagy Facebook oldalunkon! Jó zenehallgatást kívánunk!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá