Új Soul Family dal – Egységben és Londonban az erő

Soul Family - Natalie Williams - Brendan Reilly

Új Soul Family dal Egységben és Londonban az erő

Április 18-a olyan szép nap volt, amelyet a Funky őrültek felszabadult mosollyal nyugtázhattak: megjelent a Soul Family legújabb dala, a Got To Give It Up.

 

 

Nem kérdés, hogy a Got To Give It Up című számukkal ismét olyan alkotás született – ezúttal Nagy- Britanniában-, amely azt bizonyítja, hogy az igényes zene örök élvezet és szükséglet. A bizonyíték erre pedig a mai zenei újdonságunk:

Natalie Williams

A Soul Family-t, vagyis a Soul Family Sundays-t Natalie Williams karakterének köszönhetjük. A brit énekesnő- dalszerző megálmodta, majd megszervezte ezeket az esteket a Ronnie Scott’s Jazz Clubban, amely a Jazz és a Funk rajongói számára kultikus helynek számít Londonban. Natalie Williams és a Soul Family életben tartja, felpörgeti és népszerűsíti kedvenc műfajainkat, miközben többek között olyan nevekkel működik, működött együtt, mint Babyface, Lemar, John Legend, Cee-Lo Green, Emeli Sandé, Keri Hilson, Miss Dynamite, Bluey, Jamie Cullum vagy néhány évvel ezelőtt Amy Winehouse.

2010-ben MOBO-ra jelölték, azonban nem nyerte el az 1996-óta létező, Gospel, Jazz, RnB, Soul, Reggae, Hip Hop előadókat méltató díjat. Ennek ellenére a zenei világ kiemelkedő egyénisége; Jamie Cullum szerint például „Joss Stone és Erykah Badu, hússzal megszorozva”. De nem csak a hangja, hanem a lendülete is elképesztő. A zenei élet krémjének szervezése mellett jazz fesztiválokon lépett fel Európa-szerte, 2012-ben pedig turnézott az Incognito-val, népszerűsítve a Surreal című albumukat, amelyen nem csak énekelt, hanem amelyre három számot is írt.

A következő felvételen az Inside My Love klasszikust adják elő, amelyet a világhírű Leon Ware – dolgozott Michael Jacksonnal, Quincy Jones-szal, Marvin Gaye-jel, Maxwellel- szerzett Minnie Rippertonnak:

Brendan Reilly

Natalie Williams mellett ki kell emelnünk az amerikai származású, ám Londonban tevékenykedő Brendan Reilly-t is, aki sokoldalú zenei tehetségével több műfajban is kitűnik. A szintén énekes- dalszerző merít a Jazz, a Soul, a Pop és a Dance stílusból is, miközben olyan együttesekkel, előadókkal dolgozik együtt évek óta mint a Basement Jaxx, a Florence and The Machine, Sam Sparro, Duffy, vagy Rita Ora. Ezen kívül számtalan tévé és rádió reklám, film zenéjéért felel, miközben első albumán dolgozik, amelyet Soul és Jazz jegyek tesznek vélhetően nagyon izgalmassá.

Az album megjelenéséig itt egy 2006-os zene tőle:

Natalie Williams-szel nem csak a Soul Family-ben, hanem a BLINQ nevű formációban is együtt zenél, akárcsak Ian Shaw-val és Liane Carroll-lal. Itt erősen a Jazz vonalán mozognak, szintén a Ronnie Scott’s Jazz Club estjei alkalmával:

Ezen kívül tagja a PB Undergroundnak, ahol London legjobb Jazz és Funk zenészeivel játszik vérbeli Funky-t:

Nagyon izgalmas formáció, nagyon izgalmas zenével és tervekkel, érdemes nyomon követni a munkásságukat. Reméljük, még sokszor írhatunk róluk, de addig is hallgassátok őket a Luxfunk Radio-n!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá