fbpx

Új Soul Family dal – Egységben és Londonban az erő

Új Soul Family dal - Egységben és Londonban az erő

Soul Family - Natalie Williams - Brendan Reilly

Új Soul Family dal Egységben és Londonban az erő

Április 18-a olyan szép nap volt, amelyet a Funky őrültek felszabadult mosollyal nyugtázhattak: megjelent a Soul Family legújabb dala, a Got To Give It Up.

 

 

Nem kérdés, hogy a Got To Give It Up című számukkal ismét olyan alkotás született – ezúttal Nagy- Britanniában-, amely azt bizonyítja, hogy az igényes zene örök élvezet és szükséglet. A bizonyíték erre pedig a mai zenei újdonságunk:

Natalie Williams

A Soul Family-t, vagyis a Soul Family Sundays-t Natalie Williams karakterének köszönhetjük. A brit énekesnő- dalszerző megálmodta, majd megszervezte ezeket az esteket a Ronnie Scott’s Jazz Clubban, amely a Jazz és a Funk rajongói számára kultikus helynek számít Londonban. Natalie Williams és a Soul Family életben tartja, felpörgeti és népszerűsíti kedvenc műfajainkat, miközben többek között olyan nevekkel működik, működött együtt, mint Babyface, Lemar, John Legend, Cee-Lo Green, Emeli Sandé, Keri Hilson, Miss Dynamite, Bluey, Jamie Cullum vagy néhány évvel ezelőtt Amy Winehouse.

2010-ben MOBO-ra jelölték, azonban nem nyerte el az 1996-óta létező, Gospel, Jazz, RnB, Soul, Reggae, Hip Hop előadókat méltató díjat. Ennek ellenére a zenei világ kiemelkedő egyénisége; Jamie Cullum szerint például „Joss Stone és Erykah Badu, hússzal megszorozva”. De nem csak a hangja, hanem a lendülete is elképesztő. A zenei élet krémjének szervezése mellett jazz fesztiválokon lépett fel Európa-szerte, 2012-ben pedig turnézott az Incognito-val, népszerűsítve a Surreal című albumukat, amelyen nem csak énekelt, hanem amelyre három számot is írt.

A következő felvételen az Inside My Love klasszikust adják elő, amelyet a világhírű Leon Ware – dolgozott Michael Jacksonnal, Quincy Jones-szal, Marvin Gaye-jel, Maxwellel- szerzett Minnie Rippertonnak:

Brendan Reilly

Natalie Williams mellett ki kell emelnünk az amerikai származású, ám Londonban tevékenykedő Brendan Reilly-t is, aki sokoldalú zenei tehetségével több műfajban is kitűnik. A szintén énekes- dalszerző merít a Jazz, a Soul, a Pop és a Dance stílusból is, miközben olyan együttesekkel, előadókkal dolgozik együtt évek óta mint a Basement Jaxx, a Florence and The Machine, Sam Sparro, Duffy, vagy Rita Ora. Ezen kívül számtalan tévé és rádió reklám, film zenéjéért felel, miközben első albumán dolgozik, amelyet Soul és Jazz jegyek tesznek vélhetően nagyon izgalmassá.

Az album megjelenéséig itt egy 2006-os zene tőle:

Natalie Williams-szel nem csak a Soul Family-ben, hanem a BLINQ nevű formációban is együtt zenél, akárcsak Ian Shaw-val és Liane Carroll-lal. Itt erősen a Jazz vonalán mozognak, szintén a Ronnie Scott’s Jazz Club estjei alkalmával:

Ezen kívül tagja a PB Undergroundnak, ahol London legjobb Jazz és Funk zenészeivel játszik vérbeli Funky-t:

Nagyon izgalmas formáció, nagyon izgalmas zenével és tervekkel, érdemes nyomon követni a munkásságukat. Reméljük, még sokszor írhatunk róluk, de addig is hallgassátok őket a Luxfunk Radio-n!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá