fbpx

Vakáció a fülnek: Surf – Donnie Trumpet & The Social Experiment új albuma

Vakáció a fülnek: Surf - Donnie Trumpet & The Social Experiment új albuma

Donnie Trumpet & The Social Experiment - Surf album

Vakáció a fülnek: Surf Donnie Trumpet & The Social Experiment új albuma

Motown, Jazz, Rap album – így jellemzik a Donnie Trumpet & The Social Experiment új, rendhagyó lemezét, a Surföt, amelyen a 2013-ban berobbant Chance The Rapper is közreműködik.

 

Chance The Rapper

Chance The Rapper, röviden Chance 2013-ban robbant be a köztudatba. Első nagylemezével, az Acid Rappel rögtön felkerült a nemzetközi Hip-Hop térképre.  Az addig jóformán ismeretlen, chicagói rapper különleges ének és Rap stílusa jelentős pozitív visszhangot váltott ki a kritikusok között, akárcsak a fekete középosztályról szóló dalszövegei, melyeket saját maga írt.

Az Acid Rapen a The Social Experimenttel dolgozott együtt, akik magukat „bohém zenészekként” jellemzik. A csapat tagjai közé tartozik Donnie Trumpet, valódi nevén Nico Segal trombitás is, akivel együttműködve többek között ez a rendkívül kellemes dal született. Más szerzeményei közül hivatalos honlapján is szemezgethetsz.

Donnie Trumpeten kívül a The Social Experiment zenészei közé tartozik Peter CottontaleGreg Landfair Jr., Nate Fox és maga Chance is.

Surf, az új album

Ennek fényében nem meglepő, hogy május végén közös albumuk jelent meg, amely a Surf címet viseli. A 16 dalt tartalmazó nagylemez elrugaszkodik a Hip-Hoptól, sokkal inkább a Rappel vegyített Motownhoz és Jazzhez közelít. Hangzásvilága kifejezetten különleges, nyomokban emlékeztet Frank Ocean szokatlan dalaira.

A kritikusok (BillboardPitchforkPopMattersThe A.V. ClubConsequence of Sound) rajonganak a Surfért. A kritikákat összesítő Metacritic oldalon 100 pontból 89-et megkapott, ami figyelemreméltó teljesítmény. Az első héten 618 ezerszer töltötték le az albumot az iTunes-ról, az egy dalos letöltések száma pedig meghaladta a 10 milliót. Erről maga Chance számolt be Facebook oldalán.

Surf dalainak előadói között olyan nevek szerepelnek mint Erykah Badu, aki a Rememory című számon működött közre.

 

De Busta Rhymes-szal, B.o.B.-vel és Janelle Monáe-val is összehoztak egy izgalmas dalt.

 

Rajtuk kívül feltűnik még az albumon J.ColeBig Sean és a még nem közismert, de nagyon vonzó hangú Jamila Woods is, aki így énekel.

Noname Gypsy, azaz Fatimah Warner is szerepel az albumon, aki szintén feltörekvő tehetség.

Donnie Trumpet & The Social Experiment szórakoztató és kellemes nyári albumot hozott össze, amit az újdonságokra nyitott vájtfülűeknek ajánlunk. Írd meg véleményedet az albummal kapcsolatban a lap alján, vagy Facebook oldalunkon!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá