Sampling a Luxfunk Soul Powerben – A ’90-es évek évtizedekkel korábban kezdődtek

Egyéb publikálta Luxfunk

Luxfunk Soul Power, Klamancsek KrisztiánnalÚj dal, mégis ismerős a dallam? Ezt a szöveget mintha már hallottad volna? 
Ismerd meg a  Samplinget és az eredeti dalokat Klamancsek Krisztiánnal, a Luxfunk Soul Powert hallgatva!

Újdonságok, vagy régi sikerek? Ez érdekli a Funky-arokat!
A Luxfunk Soul Power 86. adása a sampling-gel, azaz a zenei témák teljesen legális újrafelhasználásával foglalkozott. Szemezgettünk a ’90-es évek és fekete slágereiből, és bemutattuk melléjük azokat a 70-es évekbeli Funk és Soul himnuszokat, amik groovejait, ének- vagy fúvóstémáit sample-ként felhasználva a szerzők egy újabb sláger sikerét garantálták. A műsort követően számtalan pozitív hallgatói levelet kaptunk, amikben a Luxfunk Funky-arcok egyhangúlag a folytatást „követelték”. Mi örömmel teszünk eleget a rajongók kérésének, és a Luxfunk Soul Power adásaiban mostantól a ’90-es évek és napjaink sikereiről rántjuk le a leplet: megmutatjuk, melyik ’70-es, ’80-as Soul-Funk dalból készült.

A Luxfunk Soul Power támogatója:

egrokorr logo

A Dunaplaszt festékcsalád gyártója, az Egrokorr Zrt.

A Sampling-ről, szakértői szemmel
Nagy feladat ez, hiszen egyszerre kell a legapróbb részletekig ismerni 3 évtized sikerdalait. Nem csak a történetüket, nem csak azt, hogy melyik lemezborítón vagy lexikonban mit írnak, hanem azt is kell tudni fejből, hogy melyik dalban mi és miért úgy szólal meg.
A Luxfunk Soul Power hallgatóit a 88. adástól Klamancsek Krisztián fogja bevezetni a Sampling rejtelmeibe. A vérbeli Funky-arc már 1989. óta foglalkozik rádiós műsorvezetéssel, szerkesztéssel és DJ-zéssel. Édesapjának köszönhetően gyermekkorától kezdve komoly zenei gyűjtemény vette körül, az országos és később kereskedelmi rádióknál eltöltött évek alatt csak tovább bővítette elképesztő zenei tudását. Krisztián Funky őrült, stílusszakértő és életveszélyes dumagép.
1993-ban diplomáztott a Budapesti Tanítóképző Főiskolán és bemondó-műsorvezetői tanfolyamot végezett a Magyar Rádióban, kiváló eredménnyel.
1989. óta rádiózik, pályáját a Magyar Rádióban Komjáthy György műsorvezetőjeként kezdte. Saját bevallása szerint ha nincs Casey Kasem és az American Top 40, akkor talán sosem lesz rádiós. De volt B. Tóth László, Komjáthy György, Poptarisznya, Csak fiataloknak! és voltak iskolai szünetek, melyeket egyre inkább az Ö3 (osztrák 3) vételkörzetében igyekezett eltölteni.
Már egészen fiatalon, a ’90-es években országos rádiókban, később piacvezető vidéki és fővárosi kereskedelmi rádiókban volt szerkesztő-műsorvezető, programigazgató.
Főbb állomások: Danubius, Juventus, Rádió 1, Rádió Jam, Fehérvár Rádió, Rádió Extrém, Rádió 6, Neo Fm
Jelenleg a Neo World Radio főszerkesztője.

És ez még nem minden!
Tele vagyunk ötlettel. További változtatások is várhatók a Luxfunk Soul Powerben. Közeledünk a 100. adáshoz, addigra szeretnénk egy kicsit tovább alakítani a műsor tartalmán. Hogy miként, az egyelőre legyen meglepetés!

Hallgasd Te is a Luxfunk Soul Powert!
Lazíts minden héten a Luxfunk Soul Powerrel vasárnap 20.00-22.00 és csütörtök 15.00-17.00 között a Luxfunk oldalán található webes player, vagy külső playerek segítségével. Akkor se bánkódj, ha lemaradtál egy adásról: a Luxfunk Soul Power-t számos FM rádió is átveszi.

Új partner rádióknak kapcsolatfelvétel Itt

Hangolódj a Luxfunkra az oldal tetején található webes playerrel, vagy külső playerekkel:

winamp icon, gyorsindító, shoutcast rádió Winamp windows media player icon, gyorsindító, net rádió MediaPlayer rs mobil Mobiltelefon
LUXFUNK APP ANDROIDRA!

Írd meg véleményed a kapcsolat oldalunk segítségével.

Ezt érdemes megosztani!