Március 12. – Happy birthday, Marlon Jackson!

Március 12. – Happy birthday, Marlon Jackson!

Marlon David Jackson, a The Jackson 5 egyik legfiatalabb tagja 1957. március 12-én született a család hatodik gyermekeként, negyedik fiaként. Isten éltesse sokáig!

Kevesen tudják, de az élete szomorúan indult, ugyanis ikertestvére, Brandon halva született. A fiúk koraszülöttek voltak és császármetszéssel segítették őket világra. A zene azonban nem csak megélhetési forrás, hanem gyógyír is volt a család számára. Nem titok, hogy Marlon és öccse, Michael még kisfiúk voltak, amikor a “nagyok”, Jackie, Tito és Jermain 1964-ben megalapították a későbbiekben világhírűvé vált együttest, a The Jackson 5-ot – amely Marlon és Michael 1966-os csatlakozásával lett teljes. 

Gondoltad volna, hogy nem sokon múlt, hogy apjuk, Joseph kivegye Marlont a bandából? Úgy gondolta, hamisan énekel, de legalábbis nem olyan ügyes, sem pedig olyan jó táncos, mint Michael. Az énekléssel átmenetileg így fel kellett hagynia, de továbbra is táncolt az együttesben.  Mikrofont csak 1969-ben ragadhatott, amikor a csapat leszerződött a Motown lemezkiadóhoz. Később több rajongó az együttes legtehetségesebb táncosának tartotta.

Marlon 1987-ben döntött úgy, hogy kipróbálja magát szólóban. Ez évben jelentette meg saját albumát, a “Baby Tonight“-ot a Capitol Recordsnál. A dalok nagy részét ő maga írta és ő volt a producer is. Az album csak mérsékelt sikert aratott, de egyik száma, a “Don’t Go” a 2. helyre került az amerikai R&B-slágerlistán. Most ezt hoztuk az évforduló alkalmából. 

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá