December 5. – Little Richard már nem is olyan kicsi!

December 5. – Little Richard már nem is olyan kicsi!

Richard Wayne Penniman azaz Little Richard 1932. december 5-én látta meg a napvilágot a Georgia-beli Maconben. Isten éltesse sokáig!

Richard – akit egyébként Ricardóként szerettek volna anyakönyveztetni, de egy hiba folytán Richard lett belőle – a harmadik gyermek volt a vallásos Leva Mae és Charles “Bud” Penniman tizenkét gyereke közül.

Szárnyaló karriert tudhat a magáénak. 70 éve befolyásos alakja a populáris zenének: méltán vált világhírűvé, egy korszak ikonjává. Az 1950-es években dinamikus zenéje és karizmatikus figurája megalapozta a rock and roll kialakulását. Nagy hatással volt a soulra és funk műfajára is. Számtalan énekest és zenészt inspirált a műfajok izgalmas összemosására: neki köszönhetően forrta ki magát az ún. R’n’B generáció is.

Little Richard nagyon sok kitüntetést és rangos elismerést kapott már. Csak hogy néhányat említsünk: Rock and Roll Hall of Fame (1986), Songwriters Hall of Fame, életműdíj a Recording Academy-től és egy másik a Rhythm and Blues Foundationtől. Nem is soroljuk tovább.

Köszönjük a remek pillanatokat, “majdnem-Ricardo”! Hadd szóljon hát az egyik kedvencünk: 

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá