Január 19. – Soul II Soul születésnap

Január 19. – Soul II Soul születésnap

Fogadjunk, ahogy megláttad, hogy Soul II Soul, rögtön elkezdődött a fejedben a „Baack too lifee, back too realityyy”! Tudtad, hogy ma ünnepeljük Caron Wheeler énekesnő születésnapját?

Most már tudod.

Caron 1963. január 19-én született Londonban, és ott is nevelkedett. Gyerekkorától rengeteget énekelt, versenyekre is járt, majd 1976-ban megalapította a Brown Sugar együttest, amely 1983-ig volt aktív. Emellett arra is jutott ideje, hogy létrehozza a Afrodiziak nevű énekes formációt, amely még Elvis Costello ’83-as albumán is énekelt.

A legnagyobb sikert a ’80-as években érte el a világhírű Soul II Soul vezető énekesnőjeként. A ’88-ban alapított R&B, soul együttes leghíresebb dalai között szerepel a ’89-es UK No.1 „Back to Life (However Do You Want Me)„, amely az USA-ban is bekerült a Top 5-be. A „Keep On Movin’” 5. helyig jutott a brit slágerlistán, az USA-ban 11. lett. 

A csapat 2 Grammy-díjat nyert és összesen 5 Brit Awards-ra jelölték, kétszer a „Legjobb Brit Együttes” kategóriában. 

A csapat 1998 és 2006 között felbomlott, mert minden tag szólókarrierbe kezdett, azonban 2007-től nem teljes létszámban, de újra elkezdtek együtt zenélni. 

Reméljük, még hallunk róluk! Caronnak ismét boldog születésnapot kívánunk, reméljük, hogy még nagyon sokáig!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá