Június 7. – Prince születésnapja

Június 7. – Prince születésnapja

1958-ban még senki sem sejtette, de nagy nappá vált június 7-e: ugyanis ekkor született az amerikai Minneapolis-ban Prince Rogers Nelson, aki átformálta jelenségével és zenéjével a legtöbb műfajt. Már nincs közöttünk 2016. április 21-e óta, de mindig emlékezni fogunk rá.

Prince nem csak zenéjével vált korszakalkotó figurává, bár tény, hogy zenei fenomén volt. Extravagáns stílusa is meghatározó alakká tette őt és végigkísérte világhírnév felé vezető útján. Innovatív zenei megközelítései és a műfajok különleges vegyítése egy egészen új irányzatot ismertetett meg velünk. A teljesség igénye nélkül zenéje érintette a funkot, a rockot, az R&B-t, a new wave-et, a soult és a popot, sokak kedvenc előadójává téve őt.

Pályafutása során több mint 100 millió eladott példányszámú kislemez, album köthető hozzá, így az egyik legtöbb eladást produkáló előadóként tartják számon. 8 Grammy-díjat nyert, 6 American Music Awardot, egy Golden Globe Awardot valamint egy Academy Awardot az 1984-esPurple Rain” című filmért.  2004-ben pedig helyet kapott a Rock and Roll Hall of Fame-ben.  

7 évesen írta meg az első saját dalát, 57 évesen pedig örökre itt hagyta a pályát. Talán már odafent is elfoglalta méltó helyét egy soha nem látott nagy színpadon… Legyen így!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá