Soul Session és Luxfunk Radio – összefogás

Soul Session és Luxfunk Radio – összefogás

Soul Session a Luxfunk Radio-n is!

A Soul és Funk zene rajongói bizonyára sokan hallottak már a Soul Session című rádióműsorról, Magyarország első számú Soul műsoráról. Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Soul Session, a – a radiocafé 98.0 abszolút támogatását élvezve – 2024. május 5-étől minden vasárnap 18:00 órától a Luxfunk Radio Főcsatornáján is hallható. És ez csak a jéghegy csúcsa!

Bogyó TamásA Soul Session rádióműsor megálmodója, szerkesztője és műsorvezetője Bogyó Tamás, aki kedvenc stílusából, a Soul és Funky zene világából gyűjtött érdekességeket, információkat mutat be a nagyérdeműnek hétről hétre lemezgyűjteményéből szemezgetve. A műsor élőben hangban a radiocafé 98.0 műsorán, és képben a Soul Session YouTube csatornáján minden szombaton 18:00-tól 20:00 óráig hallgatható, nézhető.

Bogyó Tamás 2007 májusában indította útjára Magyarország első számú, és a világon a mai napig is egyedülálló, különleges Soul és Funky zenei műsorát, a Soul Session-t. Miért egyedülálló, mitől különleges a Soul Session? A sok-sok ritkaságot felvonultató lemezgyűjteményében több olyan darab is található, amelyből egyetlen kópia létezik a világon. A műsor több mint 15 éves története során olyan előadókat, művészeket szólaltatott meg telefonon illetve videós kapcsolaton keresztül, akik még soha nem szerepeltek Magyarországon semmilyen formában. Bemutatott olyan, eddig ki nem adott dalokat, melyek a műsornak köszönhetően jelentek meg utólag. Több Grammy-díjas művész mellett, olyan előadókat is volt szerencséje bemutatni, akiknek 1-2 kislemeze ismert, de zenéjük minősége az élvonalba sorolható. A műsor abban a tekintetben is exkluzív, hogy YouTube csatornáján az adások élőben követhetők, emellett a legnagyobb különlegessége, hogy minden elhangzó dal Bogyó Tamás saját vinyl lemezgyűjteményének darabja.

Miért a Soul Session – Luxfunk fúzió?

Bogyó Tamást az első perctől kezdve egyetlen dolog motiválta, amelyre misszióként tekint, hogy ezt a felejthetetlen zenei stílust minél több zeneszerető emberhez eljuttassa. Ez a közös pont. A Luxfunk is azért jött létre éppen véletlenül a Soul Session születésének évében, hogy a ’70-es, ’80-as években a vasfüggöny túloldalán rekedt Soul és Funk zenéket eredeti változatukban és feldolgozásaik mentén bemutassuk, így pótolva a hiányt. Tulajdonképpen Bogyó Tamás azzal a céllal kereste fel a Luxfunk csapatát, hogy fogjunk össze, és dolgozzunk tovább közösen, ha már a küldetésünk is közös.

Sokrétű együttműködés

A Soul Session műsor és a Luxfunk Radio összekapcsolódása nem merül ki abban, hogy mi is adjuk a Soul Session adások ismétlését. Számos további kapcsolódási ponton erősítjük egymást.

  • Luxfunk Party-k: Élő Soul Session adások települnek ki a Luxfunk Radio Funky Party-k elé. Az első ilyen október 19-én lesz az együttműködést szintén maximálisan támogató Symbolban. A Soul Session közvetlenül a Luxfunk Radio Funky Party előtt kezdődik. A Luxfunk Party-ra megváltott jegyekkel személyesen részt vehetnek a hallgatók és a Funky-arcok a helyszínen. A műsort a Symbolból élőben közvetíti a radiocafé 98.0, és élőben nézhető a Soul Session YouTube csatornáján is. A Symbol ezért már 20:00 órától várja majd a Funky-arcokat és a Soul Session hallgatóit, akik finom italokkal és akár vacsorával egybekötve élőben, a helyszínen követhetik az adást, melynek részeként neves világhírű Soul-Funk előadó is a vendégünk lesz élő videó kapcsolattal – őt majd a helyszínen az óriás kivetítőn láthatják a vendégek.
  • Luxfunk DJ-k a Soul Session-ben: A Luxfunk Radio lemezlovasai gyakori vendégei lesznek a Soul Sessionnek. 
  • Soul Session – Luxfunk Party zene ajánlat rovat: Új rovat indul a Soul Sessionben, aminek keretében a műsor ajánl egy a Luxfunk Party-kon korábban még nem játszott, jól táncolható dalt a ’70-es, ’80-as évek Soul-Funk zenéi közül, kifejezetten azért, hogy azt a Luxfunk Radio Funky Party-kon bevezessük. Az így folyamatosan bővülő listából minden Luxfunk Party-n legalább egy dalt becsempészünk a buliban. Ezzel közös erővel visszük tovább a Luxfunk Radio Funky Party-k már jó ideje alkalmazott azon törekvését, miszerint a Luxfunk Party-k repertoárjának lassan de folyamatosan bővülnie kell eredeti Soul-Funk zenékkel a műfaj fénykorából – ha már Funky Party-nak hívjuk.
  • Közös lemezajánló: A Soul Session új rovataként közösen ajánlunk megvásárlásra lemezt a lemezgyűjtő hallgatóknak, mely egyedi kupon kedvezménnyel a Soul Session-ön és a Luxfunkon keresztül megvásárolható nemzetközi lemezáruház partnerünktől.
  • Terjesztés Fm rádiók felé: A radiocafé 98.0 stúdiójában készülő Soul Session a Luxfunk Radio saját gyártású műsorai mellett (Luxfunk Blackmix és a Luxfunk Soul Power) azok mintájára mostantól Fm rádiók számára is elérhető, a terjesztést pedig a Luxfunk Radio végzi. Azon Fm rádiók tehát, amelyek műsorukra kívánják tűzni a Soul Session-t, a Luxfunk Radionál rendelhetik azt meg, ezen az oldalon.

Fontos tudni, hogy a Soul Session Fm rádiós gazdája, vagyis a rádió, ahol a Soul Session élő adásai készülnek, a radiocafé 98.0. A radiocafé 98.0 és a Luxfunk Radio a Soul Session műsort közösen támogatja. Ezzel egyedülálló példát mutatunk abban is, hogy két médium nem versenytársként, hanem abszolút együttműködő partnerként tekint egymásra. Ezért valósulhat meg az is, hogy az október 19-ei közös eseményt a radiocafé 98.0 élőben közvetíti a Symbolból.

Mikor lesz hallható a Soul Session a Luxfunkon és melyik adásokat adjuk?

Míg az Fm partnerek a Soul Session-t a radiocafé 98.0-on való indulástól, 2022. november 4-étől kapják meg visszamenőleg, addig a Luxfunkon – hogy a Luxfunk Dj-k vendégeskedései miatt minél aktuálisabbak lehessünk – az élő adáshoz képest csak kéthetes delay-el kerülnek műsorra az epizódok. Start a Luxfunkon: 2024. május 5-e. Adás: vasárnap, 18:00 óra, ismétlés: hétfő 18:00 óra.

A fenti kapcsolódási pontok csak a kezdet, idővel újabb és újabb közös értéket termetünk. Iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a közösségi médiában hogy elsőként értesülhess a Soul Session és a Luxfunk Radio együttműködésének újdonságairól!

Csatlakozz a Soul Session közösségéhez az alábbi csatornákon:

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá