Új DJ a Luxfunk Csapatban – Interjú Dimofat DJ-vel

Egyéb kategória publikálta Luxfunk 0 Hozzászólások

luxfunk deejay dimofat dj photoÚj DJ-vel bővült a Luxfunk Radio csapata. Dimofat Deejay, alias Hoffmann János 16 éve pörgeti a lemezeket. A közönség és a DJ szakma előtt egyaránt ismerős lemezlovas szívéhez nagyon közel állnak a fekete műfajok. Ha libabőrt kell generálni, örömmel ront neki a lemezjátszóknak. A Blackmixben és a Luxfunk Partykon is találkozhattok majd vele.

Lf: Hogyan találtad meg a Luxfunkot?

Dimofat DJ: Szeretek szörfözgetni a neten. Egy barátom adatlapját nézegettem az egyik közösségi portálon, és láttam, hogy kongázott a rádió egyik buliján. Majd tovább nézegettem a képeket és rájöttem, hogy sokkal több közös ismerős is jelen volt és van folyamatosan a Luxfunk bulikon. Meglepve tapasztaltam, hogy ez egy olyan dolog, amiről sok ismerősöm tud, csak én nem. Szeretek progresszív lenni, na ez most nem jött be… Ezután már könnyű volt előkeríteni a neten. Örülök, hogy legalább “utóbb”, de sikerült megtalálni, megismerkedni vele és most már nyugodtan mondhatom, hogy aktívan részt venni benne. Ezúton is köszönöm még egyszer!

Lf: Mi volt az első gondolatod, amikor megismerkedtél velünk?

Dimofat DJ: Szó szerint??  Na jó…  „Húú b…meg, ez egy jó dolog! “

dimofat dj 01Lf: A Luxfunk Blackmix-et egyre több Fm rádió is műsorára tűzi, ezáltal még több emberhez jut el a munkátok és a kiváló fekete zene. A Luxfunk Radio sikereihez nagyban hozzájárul a Luxfunk DJ-k professzionális hozzáállása. Minden DJ egyéniség. Azt tudjuk, hogy sok műfajban otthonosan mozogsz, de melyik stílussal képviseled a Luxfunkot legszívesebben?

Dimofat DJ: Köszönöm a kérdés megtisztelő jellegét ! Tényleg sok stílust és műfajt mondhatok a magaménak. Ez lehet Jazz, Swing, Lounge, Bossa Nova, Samba, Funk, Pop, House és Soulful. Persze a skála folyamatosan bővül. Én a saját szemszögemből nézve nagyon szeretem, ha szélesebb zenei palettán válogathatom össze a szettemet kitevő dalokat. Örülök neki, ha olyan dalokat játszhatok, amiket egyébként otthon is szívesen hallgatok, függetlenül attól, hogy ez éppen jazz vagy funk vagy bossa nova. A  szettjeimben sokat mozgok ezekben a stílusokban, de azért nem ész nélkül. A Luxfunkon funk alapú zenékből állítom össze a műsoraimat, tartva a Luxfunk-irányvonalat, amit szeretnék olyan zenékkel megfűszerezni, amiket máshol nem feltétlenül játszanak, vagy nem ebben a formában.

dimofat dj 02Lf: Miről zenél Dimofat Deejay?

Dimofat DJ: 10-15 évvel ezelőtt ezt a kérdést könnyebben megválaszoltam volna, mint ma. Annyit mondtam volna rá, hogy bakelitről.  Ma viszont úgy gondolom, hogy nem gáz, ha valaki cd-ről dolgozik. Nekem eredeti cd-im vannak. Szeretek cd-t vásárolni, ez olyasmi boldogság-hormonokat szabadít fel bennem, mint amit a barátnőmnél látok egy cipőboltban. Szerencsére nekem több lemezem van, mint neki cipője, de ha ez a szám megfordul, akkor lehet, hogy szükségünk lesz lakás gyanánt egy használaton kívüli reptérre. Sok cd-m van, amiket rendszeresen hurcolászok magammal, mert a zenei repertoár szélessége miatt ez az adathordozó bizonyult számomra a legjobbnak. Viszont sok maxi ma már nem is jelenik meg cd-n, a lemezkiadás mint iparág átalakulóban van. Sok zenét olcsón meg lehet vásárolni különböző webáruházakból. Én ezt nem tartom rossz dolognak. Ha van egy album, amiről én csak 2 vagy 3 track-et akarok játszani, akkor csak azt a két track-et veszem meg tizedannyi pénzért, mint az albumot. Innentől kezdve, hogy én ezt min mutatom be jól, az meg legyen az én dolgom. A közönséget úgy gondolom az érdekli, hogy milyen zenét hogyan játszom. Nem az adathordozó érdekli őket, hanem az, hogy jó buli legyen. El kell fogadnunk, hogy a világ igenis változik, egyre profibb cuccok vannak. Ez nem baj, a lényeg a fejmunka.  Hozzáteszem, hogy nagyon szeretek bakelitről vagy timecode-ról mixelni, de ma a technika lehetővé teszi, hogy sokkal dinamikusabb szetteket játszunk, mint 10 évvel ezelőtt. Szerintem nem szabad megállni a fejlődésben.

Lf: A Luxfunk Radio a “kézi munkát” részesíti előnyben, így a Blackmixek kézzel készülnek. A Luxfunk Partykon látható laptopok is maximum a timecode rendszereket szolgálják ki, tehát technikai tudásra és valódi gyűjteményre alapul a műsor. Mi a véleményed a Laptop DJ-kről?

Dimofat DJ: Jó dolog, hogy kézzel készül a Blackmix, mivel lesz egy sajátos élő hangzása. A laptop DJ-kkel egyébként nincs bajom, ha mindezt professzionálisan, magas fokon űzik. A bajom a kontárokkal van, akik rontják vagy elrontották a diszkózás mint szakma tekintélyét. Ebbe az is beletartozhat, aki laptopról zenél és az is, aki nem.  Különben meg nem is tudok olyan professzionális berendezésről, amin bárki lehet DJ. Ez – azért tegyük a szívünkre a kezünket – sokkal több dolgot igényel.

dimofat dj 04Lf: Mire számíthatnak a Funky arcok, ha Te zenélsz majd Luxfunk Party-n?

Dimofat DJ: Őrületre! Egy olyan diszkósra, aki nem csak játssza, hanem profin használja a zenéket. Úgy gondolom, fontos, hogy egy DJ ne csak diszkósként jelenjen meg a bulikon, hanem közönségként is. Megtanultam figyelni a bulit közönségként is, DJ füllel, több országban és földrészen is.

Lf: Celeb DJ-k?

Dimofat DJ: Az egyik „kedvenc” celebem mondta azt, hogy ő mind a 8 kontinensen zenélt már… Én még csak gyűjtöm a tapasztalataimat és az élményeimet is egyben, de azért idáig még nem sikerült eljutni. Lehet, hogy neki is kevesebb whiskey-t kéne inni, akkor meg tudná számolni a földrészeket. Persze egy nagyon jó buli utáni reggelen ne készítsetek velem interjút, mert lehet, hogy én is ezt mondom.

A Blackmixben Dimofat Deejay 2010. november 13-án, szombaton mixel először.

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá