fbpx

Elhunyt Dennis Edwards – Ő volt a Funky a The Temptations-ben

Dennis Edwards

Elhunyt Dennis Edwards Ő volt a Funky a The Temptations-ben

2018. február 1-jén elhunyt a The Temptations egykori énekese, aki az együttes számára sikerekben gazdag időszakokban adta tehetségét, hangját és személyiségét a csapattagoknak, a barátainak. Nyugodj békében, Dennis Edwards!

 

Dennis Edwards 1943. február 3-án született Alabamában. Már gyermekkorában remek zenei képességekkel rendelkezett, amelyet 25 évesen az egész világnak bebizonyíthatott: felvették ugyanis a Motown kiadóhoz a The Temptations csapatába, a lágyabb hangú David Ruffin helyére.

Elsőkörben 1976-ig maradt a csapattal, majd 1980 és 1984, illetve 1987 és 1989 között volt vezető énekes.

Berry Gordy (a Motown kiadó legendás alapítója) Edwards halála után, megemlékezve a régi időkről a következőket nyilatkozta róla:

Dennis tökéletes művész volt, aki a kritikus időben csatlakozott a csapathoz, a felemelkedés idején. Megtestesítette a Temptations stílusát: magas volt, jóképű – és olyan hangja volt, mint senki másnak.

Edwards különleges, Funky hangzásvilághoz illő, egyedi hangja segített a The Temptations-nek a lágy balladák után az erőteljesebb dalok felé fordulni. Ilyen volt a…

Cloud Nine

Papa Was a Rolling Stone

I Can’t Get Next To You

Ball of Confusion

A ’80-as évek közepén szólókarrierbe kezdett. 1984-es dala, a Siedah Garrett-tel közös “Don’t Look Any Further” sláger lett: második helyre jutott a Billboard Black Singles charton, a Hot 100-en pedig 72. lett. Az Egyesült Királyságban a 45. helyig jutott.

Időközben feleségül vette a The Pointer Sisters egyik tagját, Ruth-ot. Lányuk, az 1978-ban született Issa Pointer ma is énekel, ráadásul ugyanúgy a The Pointer Sisters-ben, ahogyan az édesanyja.

Dennis Edwards is aktívan zenélt: haláláig a “The Temptations Review featuring Dennis Edwards” formáció vezető énekese volt. Két nappal 75. születésnapja előtt hunyt el meningitisz (agyhártyagyulladás) szövődményében.

Nyugodjon békében!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá