fbpx

Bemutatjuk a The Baker Brothers-t! – Funk testvériség, trombita, dob, vagány vokál

Bemutatjuk a The Baker Brothers-t! - Funk testvériség, trombita, dob, vagány vokál

Baker Brothers - High Rez album cover

Bemutatjuk a The Baker Brothers-t! Funk testvériség, trombita, dob, vagány vokál

Öt jófej Funky-arc, pórusokból áradó muzikalitás, fülbemászó ritmusok, Funky ezerrel. A The Baker Brothers és új albumuk, a High Rez szóra és hallgatásra érdemes!

 

The Baker Brothers tizedik stúdióalbuma – melynek apropóján most bemutatjuk őket -, április 28-án jelent meg, és adott egy újabb lökést, vérpezsdítést a fekete zenei műfajoknak. Mielőtt sorra vennénk, miért szeretjük, pár szóban bemutatjuk a srácokat! Addig is volume on, hadd szóljon az új Love Like This:

The Baker Brothers – Öt arc jóarc

The Baker Brothers formáció még az ezredfordulón alakult Bournemouthban, az Egyesült Királyságban, amikor Chris Pedley (basszusgitár) és a Baker testvérek, Dan és Richard Baker Funky és Soul örömzenéléséből kipattant az együttes alapgondolata. 17 évvel később a The Baker Brothers öt tagot számlál, kiegészülve mindig más-más énekesekkel, ahogyan a már bemutatott Brother Strut is működik. Ma az együttes bázisát Chris PedleyPaul Young (szaxofon), Geoff Lai (gitár), Scott Baylis (trombita/billentyű) és Ted Carrasco (dobok) olajozott együttműködése és hallhatóan örömteli zenélése adja. Ők azok a srácok, akiket hallgatva fél perc után biztosak vagytok benne, hogy a próba végén kibontanak egy finom angol sört, és allűröktől mentesen vegyülnek a rajongókkal – akad belőlük rendesen!

Sokatmondó, hogy nem egyszer adtak teltházas koncertet a legendás Ronnie Scott’s-ban, amely a Sly and The Family Stone és a Jazz fenomén John Schofield mögött is ott állt támogatóként. Hűséges rajongótáboruk tagjaival nem csak London környékén találkozhatnak, hanem szerte Európában, hiszen nagyon intenzíven turnéznak évek óta. Érdekes, hogy a legjelentősebb rajongótáboruk nem a “szomszédban”, hanem Japánban van, ahová többször meg is hívták őket különböző zenei rendezvényekre.

Az új album, a High Rez – Jár a high five!

A magukat Jazz/Funk testvériségként emlegető The Baker Brothers legújabb albuma, a High Rez a tizedik stúdióalbum. A srácok előtte 2014-ben jelentkeztek a kritikusok által is elismert Hear No Evil című albummal.

A 9 dalt jegyző High Rezzel számukra új területeket fedeztek fel: Drum’n’Bass, Hip-Hop és House elemeket csempésztek a már védjegyükké vált Soul hangzásvilágba. Így készült a Million Times Before című daluk…

… de jól példázza törekvéseiket a Knocking on Your Door is, amelynél visszafogottabb Drum’n’Bass-Jazz-Funkot még nem hallottunk!

Az albumon nem csak a hangszerek, hanem a vokál is komoly szerepet kapott. A new orleans-i Soul énekesnőnek, Acantha Langnek van mit köszönnünk, mert zseniális hangjával képes volt fokozni az egyébként is remek instrumentális zenei élményt.

High Rez vendégelőadói között feltűnik még a rapper Mike Beatz Jamaikából…

…és a nagyon különleges hangzást képviselő Lex One Miamiból. Érdemes belehallgatni!

High Rez összességében egyszerre vibráló és ellazító: képviseli a Dirty Funkot és a Smooth Soult, és már említett zenei műfajok elemeit. Sokat elárul az is, hogy az album producere az a Keiron Bailey, aki Pedley-vel már dolgozott együtt Tarantino Django Elszabadul című filmjének dalain. Mindenesetre egy biztos: addig ne álljatok fel a székből – nehogy elszédüljetek – amíg meg nem ismeritek az album instrumentális szerzeményeit is, mert a fiúk nagyon tudnak. Kapcsoljátok be és kapcsoljatok ki például a Back In The Game című dalra:

Vagy a Things We’ve Done Togetherre:

Tarantino és a több ezer rajongó nem tévedhet nagyot, igaz? Járjatok a végére Spotify-on vagy vásároljátok meg a High Rez dalait az iTunes-on!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá