fbpx

Hallottatok már Tanika Charlesról? – Ideje megismerkedni a Soul Runnal!

Hallottatok már Tanika Charlesról? - Ideje megismerkedni a Soul Runnal!

Tanika Charles - Soul Run album cover

Hallottatok már Tanika Charlesról? Ideje megismerkedni a Soul Runnal!

A 2016-os év kanadai felfedezettje, Tanika Charles idén áprilisban jelentkezett debütáló stúdióalbumával, a Soul Runnal. Erre a vonatra bármikor szívesen felszállunk! Váltsatok jegyet ti is!

 

Nagyon szeretjük napjaink információáramlását, többek között azért, mert eljutott hozzánk a fülünk számára akkor még ismeretlen Tanika Charles különleges Soulja. Érdekes játék a szavakkal, hogy a “Soul” a lélek megfelelője – de értjük az áthallást Tanika esetében is. Ő nem csak a műfajt, hanem a belső lelkivilágát is képviseli dalaiban. Ahogyan hivatalos oldalán fogalmazták meg: “ha megénekli, akkor át is élte”.

Ki is az a Tanika Charles?

Tanika Charles kanadai származású Soul és R’n’B énekes és dalszerző, aki gondoskodik róla, hogy Kanadáról ne a juharszirup jusson eszünkbe először. Tanika az albertai Edmonton városában nőtt fel, majd a kétezres évek elején az ontarioi Torontóba költözött egy komoly szakítás után. Vokalistaként dolgozott, fél-reflektorfényben, egészen addig, amíg ki nem bontotta a benne rejlő szólóénekes fenomént, és kiadta az első EP-jét, What! What? What!? címmel. Olyan dalokat szerzett rajta mint az I Am Your Woman

… vagy a Parkdale, amely a G-Funk időszakot és a Fugees hangzásvilágát idézi.

Soul Run – Az első stúdióalbum

Tanika első nagy stúdióalbumát, a Soul Runt idén, április 7-én adta ki az olasz Record Kicks kiadó, amely kifejezetten a Funk és Soul műfajjal foglalkozik. Az albumot a kritikusok kifejezetten jól fogadták. Egyes kritikai portálok a lemez dalait “a 2017-es év nagy slágereiként” predesztinálták. A címadó dal például olyan sikeres lett, hogy jelölték a Juno Awards-ra mint az év legjobb R&B/Soul újdonságát.

A többi tíz dal miatt sincs okunk panaszra. Nem csak az olyan – számottevően kanadai – közreműködő producerek miatt mint Slakah the Beatchild, aki többször dolgozott például Glenn Lewis-szal és Drake-kel, hanem a remek együttes okán, amellyel Tanika együtt zenél. A The Wonderfuls-szal már többször felléptek a legnagyobb kanadai zenei fesztiválokon (Pop Montreal, TD Toronto Jazz Fest, TD Markham Jazz Fest, stb.) és nagyon jól szólnak együtt.

Soul Run playlistje a következő, melyet elérhettek nem csak iTunes-on, hanem Spotify-on is:

 1. Intro
 2. Soul Run
 3. Two Steps
 4. Sweet Memories
 5. More Than a Man
 6. Money
 7. Love Fool
 8. Heavy
 9. Endless Chain
 10. Waiting
 11. Darkness and the Dawn

Mindenképpen érdemes egy bő órás hallgatási időt hagyni az albumnak, hiszen megérdemli az értő figyelmet. Különösen kedveljük benne, hogy Tanika nem elégedett meg a kizárólag klasszikus hangzással, hanem nyitott volt az újszerű megoldások iránt. Ez egyedibb és érettebb hatást keltett – nem csak bennünk, hanem a kritikusokban is -, mint a már említett első EP-je, a What! What? What!?. És hogy konkrétan miért is szerettük ennyire ezt az új albumot?

Izgalmasnak találtuk a Two Steps váratlan gitár riffjeit.

A klasszikus Endless Chaint pedig remekül felfrissítették az ütőhangszerek…

… ahogyan egyik személyes kedvencünket, a Money-t is.

Az Intro modulált hangjai és effektjei, valamint a záró dal, a Darkness and the Dawn kifogástalan keretbe foglalja az albumot, amely igazi Soul csemege lehet minden Funky-arcnak. Ne hagyjátok ki, mert a Soul Run olyan zenékből áll össze, melyek úgy hiányoznak a hétköznapokból, hogy nem is tudtok róla! Hallgassatok ránk, és tegyetek egy próbát!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá