fbpx

Megjelent az új Janet Jackson album! – Hasít az Unbreakable!

Janet Jackson - Unbreakable

Megjelent az új Janet Jackson album! Hasít az Unbreakable!

Október 2-án jelent meg digitálisan Janet Jackson legújabb albuma, az Unbreakable. A rajongók és a kritikusok feltekert hangerővel várták, és nem kellett csalódniuk!

 

Unbreakable – teljes és hiteles

Janet Jackson legújabb albuma – a 2008-as Discipline után – október 2-án jelent meg digitálisan. Az Unbreakable már megtalálható az iTunes-on, ahonnan mind a 19 dal letölthető, számonként 1.29 dollárért. Hogy megéri-e ezt a kiadást, azt nem csak az ős-rajongók, hanem a szigorú kritikusok is hatalmas IGEN-nel nyugtázzák. A The New York Times, az Entertainment Weekly és a Los Angeles Times is elismerő kritikát jelentetett meg róla.

Az önálló stílussal, egyedi hangi adottsággal bíró Janet sosem ragadt meg bátyja, Michael árnyékában; saját karriert épített, amely tehetsége révén hosszú éveken át szárnyalt – és szárnyal tovább 7 év kihagyás után az Unbreakable-lel. Az Entertainment Weekly cikkében azt taglalja, hogy Janet Jackson most, 49 évesen “engedte be” zenéjébe először igazán Michael Jacksont: határozottan érződik az új albumon az az MJ-hangzásvilág, amellyel Janet egyénisége és zeneisége harmóniában tud kibontakozni.

Bátyja halála óta a sajtó elől a szokásosnál is jobban elzárkózó énekesnő valószínűleg ezt az albumot érlelve dolgozta fel a gyászt, így egyfajta mementóként van jelen az albumon a címadó dal, az – egy jobb, boldogabb világ óhajáról szóló – Unbreakable, vagy akár a Broken Hearts Heal, amelyen határozottan érvényesül a Pop Királyának hatása. Janet dalszövegeiben is finoman, eredetiségét megőrizve emlékezik testvérére: énekel emberi kapcsolatokról, a békesség és az egység vágyáról, amelyek MJ életében is kulcsfogalmaknak számítottak.

Az Unbreakable – amelyen a Prince által felfedezett Jam és Lewis producerpáros dolgozott – igazi klasszikus R’n’B dalokat hozott, amelyek még az eddigieknél is teljesebbek, gazdagabbak, érettebbek. A legtöbb kritikus megegyezik abban, hogy Janet Jackson nem szeretne más lenni, mint aki – miközben testvére előtt tiszteleg -, így karaktere ezen az albumon is kifogástalanul hiteles maradt. E hitelesség mentén szól és működik jól akár az After You Fall, amely egy igazán megható dal – csak zongorajáték és Janet hallható benne -, akár a Missy Elliott-tal közös klubzene, a BURNITUP!, amely már megtalálható a YouTube-on is.

Az album dalai közül kifejezetten ajánljuk a Gon’B Alrightot, amely egy Sly Stone-stílusú Funk bomba. A kritikusok egyébként kiemelték a már felsoroltak mellett a Night és a Well Traveled című számokat is. Janet Jackson, welcome back!

Töltsétek le az Unbreakable-t INNEN, és hallgassátok a dalokat a Luxfunk Radión, mert már játsszuk őket! Írjátok meg véleményeteket az albumról a cikk alatt, vagy pedig Facebook oldalunkon.

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá