fbpx

Megjelent az új Janet Jackson album! – Hasít az Unbreakable!

Megjelent az új Janet Jackson album! - Hasít az Unbreakable!

Janet Jackson - Unbreakable

Megjelent az új Janet Jackson album! Hasít az Unbreakable!

Október 2-án jelent meg digitálisan Janet Jackson legújabb albuma, az Unbreakable. A rajongók és a kritikusok feltekert hangerővel várták, és nem kellett csalódniuk!

 

Unbreakable – teljes és hiteles

Janet Jackson legújabb albuma – a 2008-as Discipline után – október 2-án jelent meg digitálisan. Az Unbreakable már megtalálható az iTunes-on, ahonnan mind a 19 dal letölthető, számonként 1.29 dollárért. Hogy megéri-e ezt a kiadást, azt nem csak az ős-rajongók, hanem a szigorú kritikusok is hatalmas IGEN-nel nyugtázzák. A The New York Times, az Entertainment Weekly és a Los Angeles Times is elismerő kritikát jelentetett meg róla.

Az önálló stílussal, egyedi hangi adottsággal bíró Janet sosem ragadt meg bátyja, Michael árnyékában; saját karriert épített, amely tehetsége révén hosszú éveken át szárnyalt – és szárnyal tovább 7 év kihagyás után az Unbreakable-lel. Az Entertainment Weekly cikkében azt taglalja, hogy Janet Jackson most, 49 évesen “engedte be” zenéjébe először igazán Michael Jacksont: határozottan érződik az új albumon az az MJ-hangzásvilág, amellyel Janet egyénisége és zeneisége harmóniában tud kibontakozni.

Bátyja halála óta a sajtó elől a szokásosnál is jobban elzárkózó énekesnő valószínűleg ezt az albumot érlelve dolgozta fel a gyászt, így egyfajta mementóként van jelen az albumon a címadó dal, az – egy jobb, boldogabb világ óhajáról szóló – Unbreakable, vagy akár a Broken Hearts Heal, amelyen határozottan érvényesül a Pop Királyának hatása. Janet dalszövegeiben is finoman, eredetiségét megőrizve emlékezik testvérére: énekel emberi kapcsolatokról, a békesség és az egység vágyáról, amelyek MJ életében is kulcsfogalmaknak számítottak.

Az Unbreakable – amelyen a Prince által felfedezett Jam és Lewis producerpáros dolgozott – igazi klasszikus R’n’B dalokat hozott, amelyek még az eddigieknél is teljesebbek, gazdagabbak, érettebbek. A legtöbb kritikus megegyezik abban, hogy Janet Jackson nem szeretne más lenni, mint aki – miközben testvére előtt tiszteleg -, így karaktere ezen az albumon is kifogástalanul hiteles maradt. E hitelesség mentén szól és működik jól akár az After You Fall, amely egy igazán megható dal – csak zongorajáték és Janet hallható benne -, akár a Missy Elliott-tal közös klubzene, a BURNITUP!, amely már megtalálható a YouTube-on is.

Az album dalai közül kifejezetten ajánljuk a Gon’B Alrightot, amely egy Sly Stone-stílusú Funk bomba. A kritikusok egyébként kiemelték a már felsoroltak mellett a Night és a Well Traveled című számokat is. Janet Jackson, welcome back!

Töltsétek le az Unbreakable-t INNEN, és hallgassátok a dalokat a Luxfunk Radión, mert már játsszuk őket! Írjátok meg véleményeteket az albumról a cikk alatt, vagy pedig Facebook oldalunkon.

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá