Megjelent Prince új albuma – HITnRUN phase one, új hangokkal

Prince - HITnRUN

Megjelent Prince új albuma HITnRUN phase one, új hangokkal

Szeptemberben megjelent Prince legújabb, 34. albuma, a HITnRUN phase one, amely együttese, a 3rd Eye Girl szerint a legelvakultabb rajongók ínyenc csemegéje lesz.

 

Prince lassan 40 éve kápráztatja el zsenialitásával a világot, és még mindig nem fogyott ki az inspirációból. Tavaly beszámoltunk róla, hogy két új albumot is kiadott, idén pedig a 11 dalból álló HITnRUN phase one-nal jelentkezett szeptember 7-én, Jay-Z Tidal nevű zene streaminggel foglalkozó – Spotify jellegű – oldalán, majd 15-én a CD verzióval a boltokban, az NPG Records gonozásában. Az album(m) saját és Joshua Weltonproduceri munkáját dicséri.  Együttese, a 3rd Eye Girl szerint – amelyben három addig ismeretlen zenészt, Hannah “Ford” Welton dobost, (akinek férje a producer HITnRUN phase one-on), Ida Nielsenbasszusgitárost és Donna Grantis gitárost hozta össze – a Prince különleges stílusához szokott rajongók imádni fogják.

Az új albumon Prince szabad teret engedett kísérletező kedvének: találunk szexisen kábult balladát, például a This Could B Us-t…

… de Electronic Dance-re hajazó kísérletezést is (X’s Face), olyan partizós, “mindent bele” dalokat, mint a Fallinlove2nite vagy az Ain’t About 2 Stop Rita Orával és lassú számokat is, mint a June.

Az albumon olyan előadók szerepelnek még, mint Lianne La Havas, aki egy 2011-óta aktívan, számtalan hangszeren játszó, 26 éves Soul énekesnő. Első közös daluk Prince-szel a Mr. Nelson, a lemez 9. dala. Ugyan ez nem található meg a YouTube-on, mi azért mutatunk egy jellegzetes dalt Lianne-től.

HITnRUN phase one-on, a Like A Mac című számban feltűnik még a Curly Fryz nevű testvérpár is, akik néhány saját dallal és feldolgozással építik zenei karrierjüket. Például ezzel:

Az album első dalában, a Million $ Show-ban pedig a The Voice tehetségkutató műsorból ismert Judith Hill – aki egyébként vokálozott Michael JacksonStevie WonderElton John és Josh Groban mögött is – énekel Prince-szel. Így szól:

Mindezek alapján most is szembetűnik, hogy Prince HITnRUN phase one megalkotásakor sem mondott le a méltó tehetségek felkarolásáról, így érdemes lesz meghallgatnia minden ős-rajongónak, akik ma is nyitottak a Prince által képviselt formabontó innovációkra és az új hangokra.

A playlist

Mivel az albumról csak néhány dalt szemezgettünk, figyelmetekbe ajánljuk a teljes playlistet, amelyen biztosan találtok még csemegézni valót.

1.”Million $ Show” 
2. “Shut This Down” 
3. “Ain’t About to Stop” 
4. “Like a Mack” 
5. “This Could B Us” 
6. “Fallinlove2night” 
7. “X’s Face” 
8. ”Hardrocklover” 
9. “Mr. Nelson” 
10. “1000 X’s & O’s” 
11. “June”

Ha kedvet kaptatok a HITnRUN phase one-hoz, INNEN tölthetitek le, a cikk alján, vagy a Facebook oldalunkon pedig várjuk a véleményeiteket. Jó zenehallgatást kívánunk!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

 

Amikor az új Bootsy Collins dal miatt örömünkben felugrottunk a plafonig, és elkezdtünk lázasan kutakodni a hamarosan megjelenő album után, a Hot Saucer című dalban – amelyet egyelőre sajnos nem tudunk meghallgatni – Bootsy Collins mellett felfedeztük Musiq Soulchild (és ráadásként Big Daddy Kane) nevét. Nem kellett több nógatás, kicsit utánanéztünk Taalib Johnsonnak, azaz röviden csak Musiq utóbbi munkásságának, így rábukkantunk a szeptember 15-én megjelent Feel The Real albumra. Hosszú, Soulban és R’n’B-ben gazdag út vezetett eddig a legfrissebb újdonságig…

Minek nevezzelek?

Sokan ismertek a környéken, de nem igazán; én voltam a zenés srác, és egy idő után arra gondoltam, miért is ne hívatnám így magam. Innentől kezdve Musiq-ként mutatkoztam be, és a legjobb döntéseim egyike volt. Bárki is nézzen rám, azt szeretném, hogy automatikusan a zenére asszociáljon.” – mesélte egy interjúban Musiq, majd találóan hozzáfűzte azt is, hogy a nevében szereplő “Musiq a frontember, a Soulchild pedig a mögötte feszülő gondolat, amelyet a múlt Soul csillagainak hagyománya és öröksége éltet.

két platina és két arany album, számos díj (Billboard és Soul Train), valamint egy rakás jelölés (MTV Awards11 Grammy-díj) is bizonyítja, hogy Musiq nem csak követi a legnagyobbak nyomait, hanem új ösvényeket tapos magának 2000-óta.

Az első lépésektől a platináig

Musiq Soulchild zenei karrierje a Def Jam Records-nál kezdődött debütáló albumával, a 2000-ben kiadott Aijuswanaseinggel, amelyről a Love című kislemez 22 hetet töltött a Billboard Hot 100 slágerlistáján.

A második, 2002-es, Juslisen albumánál már rájöhettünk, hogy a címek egy analógiára épülnek, az élőbeszéd kiejtését tükrözik. A Juslisen platina album lett, ráadásul a Billboard 200 slágerlistáján az első helyen nyitott. A Halfcrazy és a Dontchange kislemezek is a top 10-be kerültek.

A 2003-as, harmadik album, a Soulstar aranylemez lett, és olyan dalokat tartalmazott mint a Forthenight 

… vagy a Whoknows.

Váltás és sikerek, albumról albumra

Miután Musiq a Def Jamtől átigazolt az Atlantic Records-hoz, 2007-ben megjelentette negyedik albumát, a Luvanmusiq-ot, amelynek vezető kislemeze, a B.U.D.D.Y. nem sokkal később a Billboard 200 listavezető slágerévé vált.

Nem következik nagyon váratlan fordulat: ötödik albumát, a 2008-as OnMyRadiót szintén siker övezte, bár Rappel felturbózott Radio című dala nagy kontrasztban állt azzal a Neo-Soul stílussal, amit az előző albumokon képviselt.

A szintén ezen az albumon megjelent IfULeave című Mary J. Blige duett viszont olyan zajos sikert aratott, hogy Grammy-díjra is jelölték.

A 2011-es MusiqInTheMagiq bebizonyította, hogy a hatodik album sem untatja a rajongókat. Az igazi “Magic” ebben a “Musiq”-ban van… :-) A Billboard 200 chartján a lemez a 8. helyig jutott, köszönhetően az olyan remek partnereknek mint a new yorki Swizz Beatz DJ-producer-rapper, aki egyébként Alicia Keys férje.

Musiq lendületét az sem törte meg, hogy Life on Earth című albumát az Atlantic Records kötelékei helyett már függetlenként adta ki.

Az elmúlt években olyan izgalmas együttműködésekhez adta a hangját mint a Santanával közös Nothing At All

… vagy a The Roots-szal készült Break You Offhoz.

Tudtad, hogy még Ice Cube-bal is volt közös számuk?

Ahogyan India Arie-vel is: a Hot Chocolate-ot 2010-ben Grammy-díjra jelölték.

Az új album, Feel The Real

A szeptember 15-én megjelent, nyolcadik album a Feel The Real címet viseli és ITT több platformon is megvásárolható. Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen sokszínű tehetségnek mint Musiq 17 év után is feszíti mondanivaló a mellkasát.

A dupla hosszúságú, összesen 24 dalt tartalmazó albumon Musiq Rap betétek helyett – amelyeket főként Willie Hynre bízott – csak a dallamra és az énekre koncentrál. Szerelem, szakítás, kapcsolatok, van itt minden, aminek valaha köze volt a Soul és R’n’B világához.

Merülj el egy nem hétköznapi művész hétköznapi gondolatvilágában, élvezd a könnyű dalszövegeket körülölelő lágy dallamokat és a megkapó dinamikát. Hajlításokra és kikapcsolódásra felkészülni, Spotify-ra IDE kapcsolni!

Ha van kedved, oszd meg velünk véleményedet Facebook oldalunkon és ajánld kedvenceidet, hogy bemutathassuk az újdonságra éhes Funky-arcoknak!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá